17 Eylül 2015 Perşembe 22:13
19 Eylül Gaziler Günü

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, gazilik ve şehitliğin, Türk Milletinin her ferdinin şeref ve gururla taşımak istediği iki yüce değer olduğunu bildirdi.

Köşger, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, gaziler ve şehitler sayesinde bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşandığını belirtti.

Kutsal ve şerefli ünvanı taşıyan gazilere gereken ilgiyi ve saygıyı her zaman gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini ifade eden Köşger, şöyle devam etti:

"Vatan ve vatan sevgisinin mukaddesliği, şehitlerimiz ve gazilerimiz tarafından tasdik edilmiş bir gerçektir. Bu mübarek vatanın, her karış toprağı kanla yoğrulmuş, masum yuvalara namahrem eli değmemesi için binlerce can feda edilmiştir. Her şeyden önce dinimizin gayesi olan hakkı hakim kılmak için, vatan ve mukaddesat uğrunda çaba sarf eden, gayret gösteren, bütün gücüyle şerre karşı, fitne ve fesat tohumlarının yeryüzünde yayılmasına engel olmak için gayret göstermiş olan, birlik ve beraberliğimizin, milli ve manevi değerlerimizin, vatan sevgisinin en soylu sembolleri olan gazilerimize ve şehitlerimize layık olmamız bizim en önemli görevlerimizdendir. Bunu yapmadığımız takdirde hem vatanımıza, hem de şehitlerimize karşı görevlerimizi yapmamış ve onların ruhlarını incitmiş oluruz. Bu düşüncelerle, kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebedi aleme göçen gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ve bereketli bir ömür diliyorum." 

Son Güncelleme: 17.09.2015 22:13
Anahtar Kelimeler:
19 Eylül Gaziler Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.