30 Temmuz 2016 Cumartesi 01:03
3 İl de Demokrasi Nöbeti Sürüyor

 Diyarbakır, Mardin ve Bingöl'de vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik demokrasi nöbeti devam ediyor.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek, Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Darbe girişimi gecesi yaşananlar sinevizyonda gösterilirken duygulu anlar yaşandı. Meydanda ''Ölürüm Türkiyem" şarkısının Kürtçe versiyonu çalındı, tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için mevlit okutuldu, dualar edildi. Demokrasi nöbetinde, engelli, yaşlı ve çocukların da bulunduğu alanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarından Çelebi Yaman, terör mağduru olduklarını belirterek, her gece demokrasi nöbetine katıldıklarını söyledi.

Yaman, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize destek olmak için buradayız. Cumhurbaşkanımızın ikinci emrine kadar, babam bile bana eve gel dese gitmem, bu meydanlarda olacağım ve darbe girişiminin olduğu ilk günden beri buradayız. Demokrasi nöbetine sonuna kadar devam edeceğiz."

- Mardin

Mardin'de, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkiler devam ediyor.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan AK Parti, MHP, Saadet Partisi ve HÜDA-PAR ile bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Recep Tayyip Erdoğan", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, yaptığı konuşmada, vatandaşların kahramanlıkları sayesinde darbenin başarısız olduğunu dile getirdi.

Alana gelen Vali Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundular.

Darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu, ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Mardin 112 Acil birimleri, miting alanında açtığı stantla vatandaşlara broşürler dağıtarak acil durumlar için bilgilendirdi.

- Bingöl

Bingöl'de de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Bingöl'ün Genç Caddesi saat kulesi önünde bir araya gelen şehit aileleri, gaziler ve köy korucuları, “Köy korucuları darbecilerin karşısında, milletin iradesinin yanında dim dik ayaktadır. Yolunuz yolumuz, davanız davamızdır Reis” pankartı eşliğinde yürüyerek, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara katıldı.

Anadolu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Ziya Sözen, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetindeki vatandaşlara destek verilmesi ve milli iradeye sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Milletin iradesine ipotek koymaya çalışanlara Bingöl meydanından darbecilere bir kez daha "hayır" dediklerini ifade eden Sözen, şunları söyledi:

“Demokrasi nöbetinin 15. gününde Bingöl'de bütün Zaza halkı bu meydanlarda. Biz her gece şehit aileleri, gaziler, köy korucuları Bingöl halkıyla beraber demokrasi meydanında, demokrasi nöbetindeyiz. İl genelinde görev yapan tüm köy korucularımız burada ve bu gece şehit ailelerinin, gazilerinin ve korucuların gecesi olsun. Bingöl halkına güç verelim, irademize, milletin iradesine sahip çıkalım. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ dedik. Darbecilere sanırım bu ay yıldızlı bayraklardan daha verilecek güzel bir cevap yok."

İl Müftüsü Mecit Can, platformda ülkenin bekası ve şehitler için dua etti.

Alana eşi Fatma Köşger ile gelen Vali Yavuz Selim Köşger de vatandaşlara destek verdi.

Alanı dolduran binlerce kişi, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Son Güncelleme: 30.07.2016 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.