26 Temmuz 2016 Salı 01:48
3 İl'de Milli İrade Nöbeti Devam Ediyor

 Bingöl, Mardin ve Batman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Bingöl'ün Genç Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıp tepkilerini dile getirdi.

İlk geceden beri demokrasi nöbeti tutan yaşlılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ve millet için sokaklarda olduklarını ifade etti.

Katılımcılardan 84 yaşındaki Mahmut Bircan, her akşam demokrasi nöbeti için meydana geldiğini söyledi.

Bu iş bitene kadar meydanı boş bırakmayacağını dile getiren Bircan, "Allah bir daha darbe göstermesin." dedi.

Ellindeki Türk bayrağıyla alana gelen 68 yaşındaki Hakkı Bakıman da 15 Temmuz'daki darbe girişiminin sadece Müslümanlara yapıldığını belirtti.

Gözlerinin iyi görmediğini ve ilerlemiş yaşına rağmen her akşam 2 kilometre yürüyerek nöbete katıldığını ifade eden Bakıman, "Şov için değil Allah rızası için gelmişiz. Biz Sayın Başkomutanımıza, Türkiyemize destek çıkmak ve Allah rızası için buradayız." şeklinde konuştu.

Emin Dinç ise vatan, millet ve demokrasi için nöbet yerini terk etmeyeceğini kaydederek, "Canımı, malımı, mülkümü, evlatlarımı hepsini feda etmek için gelmişim. İslam dini bir bütündür, parçalanmaz. Bu FETÖ haini de inşallah belasını bulacaktır." dedi.

Zazaca açıklamalarda bulunan 72 yaşındaki Hayriye Bozali de darbecilere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı korumak için her gece nöbet tuttuğunu belirterek, "Darbeye karşı buraya gelmişiz, onlar gelirse böyle vuracağız. Darbecilerin gözünü çıkaracağız. Onlar gelirse karşılarında duracağız." ifadelerini kullandı.

Bekir Barası (62) ise gerektiğinde vatan için canını feda etmeye hazır olduğunu ifade ederek, vatan için, demokrasi için Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan için meydanı boş bırakmayacağını belirtti.

- Mardin

Mardin'de ellerindeki Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılı pankartlar ile tepkilerini dile getirdi.

Siyasi parti temsilcileri, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı "demokrasi nöbetinde" Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu, "FETÖ gelecek hesap verecek" şeklinde slogan atıldı.

Vatandaşlardan 74 yaşındaki Nazmiye Acebi, 1960 darbesini radyodan öğrendiklerini ve duruma çok üzüldüklerini söyledi.

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes'e sahip çıkamadıklarını belirten Acebi, "O günden bu yana çok üzgünüz. Biz Tayyip Erdoğan'a sahip çıkacağız. Bütün milletimiz sahip çıkacak. Onun için canımızı feda edeceğiz." dedi.

Teröristlere ve hainlere karşı olduğunu dile getiren Acebi, şöyle konuştu:

"Biz darbeleri gördük. Darbelerin zulmü altında büyüdük. Çocuklarımızı, torunlarımızı darbelerle büyütmeyeceğiz. Darbe girişimi olduğundan beri alana gelmeye çalışıyorum. Tayyip Erdoğan'a sürekli dua ediyorum. Gençler, Tayyip Erdoğan'a ve bu millete sahip çıksın."

Öte yandan, darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu, yemek verildi.

Daha sonra yürüyüş yapan grup, "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

- Batman

Vatandaşlar, Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Turgut Özal Bulvarı'nda toplanarak, "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle kente yerleşen 10 yaşındaki Suriyeli Muhammed Ali Bedra ile 14 yaşındaki ağabeyi Ahmet Bedra da ellerindeki ve yüzlerine resmettikleri Türk bayraklarıyla alanda nöbet bekliyor.

Kardeşlerden Ahmet Bedra, Suriye'de savaşı iliklerine kadar yaşadıklarını söyledi.

Esed'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını belirten Bedra, "Recep Tayyip Erdoğan bize izin vermeseydi gidecek hiçbir yerimiz yoktu." ifadesini kullandı.

Suriye'de karanlığın çökmesiyle havayı bombaların aydınlattığını ve geceleri yatamadıklarını anlatan Bedra, şöyle konuştu:

"Uyku uyumayı özlemiştik. Kimi arkadaşım yıkılan evlerin altında kalarak öldü, kimi arkadaşlarımı ise bir daha hiç görmedim. Ailece savaştan kaçtık, Allah razı olsun Recep Tayyip Erdoğan, izin verdi Türkiye'ye geldik. Bugün de burada savaş çıkartmak istiyorlar. Bir daha savaş yaşamak istemediğimiz için ve bizi bağrına basan Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için bu meydanda 'demokrasi nöbeti' bekliyoruz."

 

Son Güncelleme: 05.08.2016 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.