07 Mart 2016 Pazartesi 17:48
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

 Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, ülkenin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında kadınların büyük emekleri olduğunu bildirdi.

Köşger, mesajında, kadınların, toplumun yapısını güçlendirip şekillendiren aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin, sevginin kaynağı olduğunu belirti.

Mesajında “İstikbal, neslin emanetçileri olan kadınların ellerinde şekillenir” ifadelerini kullan Köşger, şunları kaydetti:

"Kadın ya da erkek, her insan bir annenin dolayısıyla bir kadının terbiyesinden geçer yani kadınlar mürebbidirler ve bu sorumluluğun farkında olmalıdırlar. Her kadın, cevheri mücevhere dönüştürebilecek konuma sahip ve birkaç kelime ile tanımlanmayacak kadar yüce bir makama, cennetin bile ayaklarının altına serileceği annelik makamına adaydır. Anne olarak aile ve toplum arasındaki en sağlam köprüdür. İyi yetişmiş ve eğitilmiş kadın, toplum hayatında daha tesirli olacaktır."

Son Güncelleme: 08.03.2016 09:16
Anahtar Kelimeler:
Bingöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.