13 Nisan 2015 Pazartesi 18:29
Ağrı'daki terör saldırısı

BİNGÖL - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin, "Ağrı’daki provokasyondan sonra çözüm süreci devam edecek mi? Etmeyecek mi? Noktasında tekrar gündem kilitlendi. Buralardan hızla çıkmak lazım" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Baluken gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağrı'daki terör saldırısının bir provokasyon olduğunu ileri sürerek, bunun daha önceden planlandığını söyledi.

"Biz bu provokasyonun bir yönünün, seçim sürecinde AKP’de kayan oyların tekrar toparlamak ve HDP’nin baraj üstüne çıkan oylarının baraj altına düşürmek olduğunu biliyoruz" diyen Baluken, şöyle konuştu:

“Çünkü son yapılan anketlerde AKP’nin oy oranında ciddi bir düşme, HDP’nin yüzde 10 seçim barajını çok ciddi bir şekilde aşarak, parlamentoya çok güçlü geçme gibi bir sonuçlar olduğunu biliyoruz.  Ağrı’daki bu provokasyon da bu amaçla geliştirildi. Gün boyu İçişleri Bakanlığı ve Ağrı Valiliği ile temas halindeydik. Bütün uyarılarımıza rağmen önceden planlandığını bildiğimiz ve gençlerin ölümü üzerine tezgahlanan bu provokasyon hadisesini yaşadık."

Kamuoyu beklentisinin biran önce müzakerelerin başlaması olduğunu işaret eden Baluken, bunun için izleme heyetinin oluşturulması gerektiğini savundu.

"AKP üzerindeki bu baskıyı atmak, izleme heyetiyle ilgili tartışmaları gölgelemek ve Türkiye’nin demokratikleşmesiyle ilgili hangi çalışmaları yapacağını kamuoyundan gizlemek için böylesi provokatif gündemlerin arkasına saklanıyor" diyen Baluken, şöyle devam etti:

"Şuanda Ağrı’daki provokasyondan sonra çözüm süreci devam edecek mi? Etmeyecek mi? Noktasında gündem kilitlendi. Buralardan hızla çıkmak lazım. Türkiye halkının genel kanaatinde bu provokasyonu devlet eliyle AKP’nin talimatlarıyla bilinçli planlanmış bir girişim olduğu ortaya çıktı. Bu yönlü daha çok değerlendirmeler yapılıyor. Önümüzdeki dönemde de daha ağır provokasyonları geliştirebileceklerinden endişe ediyoruz."

- "Kongreyi hızla toplayacağından eminiz"

PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili izleme heyetinin kurulması ve resmi müzakerelerin başlamasının son derece önem taşıdığını ifade eden Baluken,  "İzleme heyetinin oluşması müzakerenin sağlıklı yürümesi için son derece önemlidir. O nedenle izleme heyeti İmralı’da yürütülen müzakereler belli mutabakatları kayıt altına alırsa, biz PKK'nın Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yürütülen silahlı mücadeleyi bitirme konusunda kongreyi hızla toplayacağından eminiz" şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 13.04.2015 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.