08 Mayıs 2015 Cuma 08:54
AK Parti'nin Bingöl mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye sığınan mazlumları Suriye'ye geri göndermek istiyor. Ama Demirtaş, 'Nereye gönderiyorsun Kobani'den gelen mazlumları?' demiyor; Bahçeli, 'Biz Türkmenleri göndermeyiz' demiyor" dedi.

Partisinin Bingöl'de düzenlediği mitingde konuşan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Yahudilere mesaj olsun diye "Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır" dediğini anımsattı.

Kudüs'ün, Müslümanların kutsal mekanı olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Kudüs'deki mazlum Filistinlileri savunmaya var mısınız? Gazze'de şehit edilen küçük çocukları savunmaya var mısınız? Mescid-i Aksa'yı savunmaya var mısınız? 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyenlere hak ettiği cevabı vermeye var mısınız?" diye sordu.

Ahmet Davutoğlu, bu konunun artık bir parti ya da siyaset meselesi değil, zihniyet meselesi olduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İsrail'de neden büyükelçimiz yok?" diye sorduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Aynı mantık... CHP ile HDP ruh ikizi. Biri Türk, biri Kürt ulusalcısı. Biri Türk, diğeri Kürt baası.

'İsrail'de niye büyükelçimiz yok?' diyor. Sanki bu dünyada yaşamıyor, sanki Mavi Marmara'da şehit edilen 9 kardeşimizi hiç duymamış. Sanki Mescid-i Aksa'ya postalla giren o hain İsrailli askerleri hiç görmemiş. Biz, bize saygı duyanla ilişki kurarız. Ama hem CHP hem HDP genel başkanları hem de onların arkasındaki paralel bilsin ki biz bu dünyada, bu toprakta nefes alıp verdikçe, hiçbir zaman zalimlerle dost olmayacağız, mazlumları yalnız bırakmayacağız."

 

-"HDP Eş Başkanı, CHP Genel Başkanı'na cevap vermiyor"

 

Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'ye sığınan mazlumları Suriye'ye geri göndermek istediğini belirten Davutoğlu, "Ama Demirtaş'tan ses yok. 'Nereye gönderiyorsun Kobani'den gelen mazlumları?' demiyor. 6-7 Ekim'de biz yüz binlerce Kürt kardeşimizi Kobani'den alırken, bize karşı isyan eden, size karşı isyan eden, buralarda şiddet uygulayan HDP Eş Başkanı, CHP Genel Başkanı'na cevap vermiyor. 'Biz Kürtleri geri göndermeyiz' demiyor. Neden? Zihniyetleri aynı. Diğer taraftan da Bahçeli, 'Biz Türkmenleri göndermeyiz' demiyor. Peki Kürt olsun, Arap olsun, Türkmen olsun, Sünni olsun, Alevi ya da Yezidi olsun; bütün mazlumlara sahip çıkan, onları bağrına basan kim? Mazlumlarla aşını, işini, imkanını paylaşan kim?" diye konuştu. Mitinge katılan vatandaşlar,  "AK Parti" diye yanıt verdi.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Suriyelileri geri gönderelim" cümlesini Avrupa'da birinin söylemesi halinde bunun yabancı düşmanlığı, ırkçılık olacağını ifade etti.

Ahmet Davutoğlu, konuşmasının sonunda, Bingöllülere, "Milli birlik ve beraberliği korumaya var mısınız? Bunun için 7 Haziran'da sandıklara yürüyecek misiniz? Çözüm sürecini her ne suretle olursa olsun, başarıyla nihayete erdirmeye var mısınız? Özgürlükleri korumaya var mısınız? Sandıklardan üç sıfırı çıkaracak mısınız? Terörü, şiddeti, nefret dilini kullananlara ders vermeye var mısınız? Biri sandığı tehdit eder, önünüze engel çıkarırsa, ona karşı, Hatice bacımızın direndiği gibi direnecek misiniz? 'Sandık bizim namusumuzdur' diyecek misiniz? 'Bu ülkeyi böldürmeyiz, kardeşi kardeşe kırdırmayız' diyecek misiniz? 'Yeter artık gömün bu silahları' diyecek misiniz? 'Yeni anayasa, özgürlükçü bir anayasa' diyecek misiniz? 'Yeni Türkiye'de yepyeni bir siyasi idareyle geleceğe yürüyeceğiz' diyecek misiniz? 'Dünyada mazlumların sözcüsü olmaya devam edeceğiz' diyecek misiniz? Bütün bunlar için AK Parti'ye, AK kadrolara güveniyor musunuz? Onlarla birlikte yürümeye hazır mısınız? Söz veriyor musunuz?" diye sordu.

Vatandaşlardan, "söz" karşılığını alan Davutoğlu, "Yolunuz hayırlı, zaferiniz mübarek olsun. Demokrasi zaferimiz hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

-Kalkınma Bakanı Yılmaz

 

Başbakan Davutoğlu'dan önce kürsüye çıkan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Zazaca alandakileri selamladıktan sonra Bingöllüler'in kendilerini hiç bir zaman yalnız bırakmadığını belirtti.

Bingöl'ün AK Parti misyonunun bayraktarlığını yapan bir şehir olduğunu vurgulayan Yılmaz, kentin hep hakikatten, doğruluktan yana olduğunu ifade etti.

Yılmaz, alandakilere "7 Haziran'da da tekrar Bingöl'de tarih yazmaya var mıyız? Bingöl'ün farkını ortaya koymaya var mıyız?" diye sordu.

Kalabalıktan "evet" yanıtı alan Bakan Yılmaz, kentin AK Parti hükümetleri döneminde çok büyük hizmetler aldığını söyledi.

Yaklaşık 8 yıldır Bingöl milletvekili ve Kalkınma Bakanı olarak hem kente hem millete hizmet etmeye çalıştığını dile getiren Yılmaz, "Bu süreç içinde desteklerinizi, dualarınızı hep hissettim. Bundan sonra da Diyarbakır adayı olarak yine inşallah AK Parti'den milletvekili seçilirsem dördüncü milletvekiliniz olmaya devam edeceğim" dedi.

Bingöl'ün memleketi, baba ocağı olduğunu vurgulayan Yılmaz, kent ile bağlarının asla zayıflamayacağını söyledi.

Cevdet Yılmaz, kentin en büyük zenginliğinin insanları olduğunu belirterek, alandakilerden AK Parti'nin üç milletvekili adayına destek olmalarını istedi.

Kalabalıktan bir an geriye dönerek 1990'lı yılları, yoksullukları, yoklukları yasakları düşünmeleri isteyen Yılmaz, nereden nerelere gelindiğine dikkati çekti. Bakan Yılmaz, "Gelecekte de Başbakanımız Davutoğlu hocamızın öncülüğünde çok daha güçlü, müreffeh bir Bingöl olacağız" ifadesini kulandı. Yılmaz konuşmasını "Hakkınızı helal edin demiyorum çünkü yine birlikte olacağız yine bu yollarda birlikte olmaya devam edeceğiz" sözleriyle tamamladı. 

 

-Notlar

 

Mitingin yapıldığı meydan AK Parti flamalarıyla süslendi. Meydana bakan bir binaya Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu "Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk" yazılı pankart asıldı.

Meydanda, "Güçlenen kadınlar, büyüyen Türkiye", "Bingöl demek onurlu bir duruş demektir" yazılı pankartlar da yer aldı. Alana, "Neredeysen biz de oradayız. Hepimiz senin arkandayız. Hoşgeldin Başbakan Ahmet Hoca" anlamına gelen Zazaca,  "Ti hay ça de se, ma zi hey uja de. Ma piyerun hay ti dima Ti xer ame serwezir Ahmet Xoca" yazılı pankart da asıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, miting alanına gelirken kendisine yol boyunca sevgi gösterisinde bulunanlara karşılık verdi. Miting alanına geldiğinde eşi Sare Davutoğlu ile alandakileri selamlayan Davutoğlu'nu vatandaşlar Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla karşıladı. 

- İşitme engelli genci platforma çıkardı 

Davutoğlu'nun kürsüde konuştuğu sırada işitme engelli Yasin Atan adlı genç, kendisine 12 Bingölspor atkısı uzattı. Korumaların aracılığıyla atkıyı alan Davutoğlu, hediye edilen atkıyı boynunda konuşmasını sürdürdü. İşaret diliyle Atan'a karşılık veren Davutoğlu, "Bingöllü bana bir şey ikram eder de ben reddeder miyim? Bu ikram böyle gönlünden konuşan bir engelli kardeşimden gelirse reddeder miyim" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından söz konusu genci platforma  davet eden Davutoğlu, onunla birlikte alandakileri selamladı. Yasin Atan'ın eliyle 3 işareti yaparak bunu mikrofondan söylemesi üzerine Davutoğlu, "Gönülden seslendi, siz de seslenin, Bingöl'de 3-0 inşallah" ifadesini kullandı.

Mitinge Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Davutoğlu, konuşmasının ardından Cevdet Yılmaz ve beraberindekilerle alandakileri selamladı, eşi Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttı.

(Bitti)

Son Güncelleme: 08.05.2015 09:22
Anahtar Kelimeler:
BingölMitingiAK Partinin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.