05 Kasım 2015 Perşembe 18:52
Bingöl Belediyesi, sokak hayvanlarına barınak yapılacak

 

Barakazi, yaptığı açıklamada, belediye olarak sokak hayvanları için yapacakları "Modern Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi" yapım işinin 25 Kasım 2015 Çarşamba günü Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde ihaleye çıkacağını belirti.

Hayvan Bakımevi Projesi’nin 16 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacağını kaydeden Barakazi, şöyle konuştu:

"İlgili Kanun ve yönetmelikler gereği belediyemizin görevleri arasında yer alan ve son yıllarda ihtiyaç haline gelen hayvan bakımevi yapılması için, Orman ve Su işleri Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonuç vermiştir. Bölgemizin sayılı ve en modern tesisleri arasında yer alacak olan Hayvan Bakımevi Projemiz, toplam 16 bin metrekare alan üzerinde yer almaktadır. Sokak Hayvanları Bakımevi Projesi, karantina bölümü, hasta bakım bölümü, yavrulu anne bölümü, hayvan müşahede bölümü, hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı mutfak bölümü, muayene odası, ameliyat odası, işçi odası, duş, depo, veteriner hekim odası, idare odası ve yeşil alanlardan oluşmaktadır."

Barakazi, hayvan bakımevine getirilecek sokak hayvanlarının, ön muayeneleri yapıldıktan sonra kayıt altına alınacağını, kısırlaştırma, tedavi ve aşılama çalışmaları yapıldıktan sonra da ilan yöntemiyle sahiplendirme işlemlerinin yapılacağını kaydetti.

Sahiplendirilemeyen hayvanların, gerekli bakım ve aşılamalarının yapıldığını gösterecek şekilde işaretlenerek tekrar doğal ortamlarına bırakılmalarının sağlanacağını dile getiren Belediye Başkanı Barakazi, "Ayrıca doğal ortamlarında gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurularak hayvanların beslenmesine yardımcı olunacaktır. Barınak ve rehabilitasyon merkezinin 2016 yılı içerisinde de faaliyete alınacaktır" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 05.11.2015 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.