14 Mayıs 2015 Perşembe 13:13
Bingöl Belediyesi'nde 'Anneler Günü' programı

BİNGÖL  - Bingöl Belediyesi, “Anneler Günü” dolayısıyla program düzenledi.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, annelerin toplumun mimarı olduğunu söyledi.

İslam dininin kadına verdiği öneme işaret eden Barakazi, insanın şekillenmesinde annenin iyi bir rol model olduğunu vurguladı.

Barakazi, şunları kaydetti:

“İnsanlık tarihinde en önemli şahsiyetler arasında Hazreti Meryem’i görüyoruz. Hazreti Meryem örneği bize şunu gösteriyor: Hazreti Meryem tek başına bir anne olarak bir peygamber yetiştirmiştir. Hazreti Hatice validemiz de bizler için güzel örnektir. Hazreti Hatice, Hazreti Peygamber’i hiç yalnız bırakmadı. Sıkıntılara onunla birlikte göğüs gererek, onunla birlikte sevinmiş, hüznüne ortak olmuş ve asla başına gelenlerden ötürü ‘eyvah’ dememiştir. Bu haliyle tüm Müslümanlara, Rasulullah’a ve onun davasına bağlılığın nasıl olması gerektiğini göstermiştir."

Erken yaşta babasını kaybettiğini anımsatan Barakazi, annesinin kendisi ve kardeşlerine hem analık hemde babalık yaptığını belirterek, "Annem hepimize bir rol model oluşturur, o doğrultuda bizi yetiştirirdi. Annem otoriterdi, ancak kaba kuvvete dayalı bir otorite değildi. Annem manevi anlamda da bizi doyuracak kadar bilgisi vardı. Annemizin bize verdiği eğitimlerle hayatımızı bugüne kadar getirdik" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Bingöl Belediyesi tarafından yılın annesi seçilen 6 çocuk annesi Sezen Güner'e, Vali Yavuz Selim Köşger’in eşi Fatma Köşger ile Belediye Başkanı Barakazi’nin eşi Fatma Barakazi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Program, Anneler Günü konulu sinevizyon gösterisi ve Güzel Sanatlar Lisesi Korusu tarafından verilen konserle sona erdi.

Bingöl Belediyesi'nde “Anneler Günü” programı

Bingöl Belediyesi'nde “Anneler Günü” programı

Bingöl Belediyesi'nde “Anneler Günü” programı

Son Güncelleme: 14.05.2015 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.