17 Aralık 2015 Perşembe 21:43
Bingöl Belediyesi'nden 'Hayvan Pazarı

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Yeni çevre yolu üzerinde 6 bin 400 metrekare alan üzerine canlı hayvan pazarı yapacağız. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Bingöl hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacaktır" dedi.

Barakazi, projeyle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bingöl'ü hayvan ticareti açısından cazibe merkezi haline getirmek amacıyla hazırlanan projenin tamamlandığını ve tesisin 250 günde tamamlanıp, hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi.

Yapılan tesiste nizamiye binası, yıkama yeri, bakıcı evi, kaba yem deposu, karantina ahırı, pazar alanı, gübre çukuru, idari bina ve kapalı ahır ünitelerinin yer alacağını ifade eden Barakazi, hayvancılığın canlandırılmasında, canlı hayvan pazarının çok önemli olduğunu belirtti.

Hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip olan ilde canlı hayvan pazarının olmamasının ciddi bir sıkıntı olduğunu anlatan Barakazi, ihaleyi gerçekleştirdiklerini ve ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalandığını belirtti.

Tesisin faaliyete geçmesiyle il ve ilçelerinde bulunmayan hayvan pazarı ve borsası ihtiyacının karşılanmış olacağını dile getiren Barakazi, ilin canlı hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacağına ve istihdam sağlanacağına dikkat çekti . 

Uzun vadede Bingöl'ün canlı hayvan pazarı ve canlı hayvan ticareti merkezi haline geleceğini kaydeden Barakazi, "Ayrıca kasaplık, besilik, damızlık ve kurban amaçlı hayvanların alınıp satıldıkları, gerektiğinde birkaç gün bekletildikleri yerlerin teknik, sağlık ve hijyenik şartlara kavuşturularak, salgın hastalıklar ve paraziter hayvan hastalıklarının yayılması engellenecektir. Hayvanların sağlıklı ortamlarda alınıp satılmalarını temin edilerek bu yerlerin atıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlanacaktır" diye konuştu. 

Canlı Hayvan Pazarı Projesi'nin Bingöl'ün kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını belirten Barakazi, şunları söyledi:

"Yeni çevre yolu üzerinde 6 bin 400 metrekare alan üzerine canlı hayvan pazarı yapacağız. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Bingöl hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacaktır. 3 bin metrekare kapalı alan, 3 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 6 bin 400 metrekare alana sahip, dezenfeksiyon ünitesinden karantina binasına, satış merkezlerinden, küçük ve büyükbaş hayvanlar için park yerlerine, üstü açık kurbanlık satış padoklarından, portatif kurbanlık kesim ünitelerine, araç giriş-çıkış dezenfeksiyon tüneline kadar onlarca farklı özelliğe sahip. Proje yapım işi 250 günde tamamlanıp hizmete açılacak. Pazarın büyük ve küçükbaş hayvan üreticilerimiz için hayvan ticareti ile ilgili esnafımız ve tüccarımız için Bingölümüz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Son Güncelleme: 17.12.2015 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.