19 Nisan 2015 Pazar 17:52
Bingöl Belediyesinden yeşillendirme çalışmaları

BİNGÖL  - Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, şehrin muhtelif bölgelerine bin 500 ağaç ve bin çiçek diktiklerini bildirdi.

Barakazi, yaptığı açıklamada, İlkbaharın gelmesiyle birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, kent merkezinin farklı bölgelerindeki cadde, sokak ve kavşaklarda peyzaj çalışmaları yapıldığını belirti.

Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçlandırma ve çiçek dikim işlerine yoğunluk verildiğini kaydeden Barakazi, şunları kaydetti:

"Orta refüjlere, Lise Caddesi, eğitim Caddesi, Bingöl-Elazığ-Muş Karayolu Karşıyaka Mahallesi yol kenarlarına ve Genç Caddesi ile parklarda 40 adet çınar ağacı, 350 adet dişbudak, 100 adet servi ağacı, 100 adet büyük ladin ağacı, 100 adet şimşir ağacı, 100 adet taflon, 100 adet ateş dikeni, 100 adet ıhlamur, 10 adet süs elması, 40 adet gül ağacı, 10 adet sakız ağacı, 10 adet süs eriği, 100 adet leylak, 100 adet kanarya sarısı, 100 adet gülhatmi, 10 adet katalpa ağacı, 100 adet pavlonya, çiçek ve çalı türlerindeki süs bitkileri şehrin görünümüne ayrı bir güzellik kattı. Ayrıca, şehir genelinde 400 ağacın budaması yapıldı. Şehir genelinde bulunan parkların genel bakımı yapılarak, ilgili parklara ağaç dikimi gerçekleştirildi. Bingöl-Elazığ-Muş Karayolu’nda bulunan orta refüjde ağaç budaması ve genel temizliği yapıldı. Ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarımız devam edecek."

Bingöl Belediyesinden yeşillendirme çalışmaları

Bingöl Belediyesinden yeşillendirme çalışmaları

Bingöl Belediyesinden yeşillendirme çalışmaları

Son Güncelleme: 19.04.2015 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.