23 Şubat 2016 Salı 18:48
Bingöl Huzur Güven Verir Projesi

 Bingöl'de, "Bingöl Huzur Güven Verir" projesi kapsamında hazırlanan satranç turnuvası final müsabakası yapıldı.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürülüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında düzenlenen satranç turnuvasına bin 529 öğrenci katıldı.

Polis Evinde düzenlenen final müsabakasında konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar sonucunda 6 bin 500 öğrenciyle yüz yüze görüşmelerin yapıldığını ve bin 529 öğrencinin satranç turnuvasına katılımının sağlandığını söyledi.

Öğrencilerin satranç turnuvasına gösterdiği ilgiden memnun olduğunu kaydeden Köşger, Bingöl’ün her alanda bölgeye örnek bir il olacağını belirtti.

Bingöl olarak bölgeye örnek ve bölgenin baş mimarı olacaklarını dile getiren Vali Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Satranç federasyonu başkanının verdiği bilgiye göre, Büyükşehirlerden sonra okul sporlarında satranç için en yüksek katılımın Bingöl’de gerçekleştirildi. Bu Bingöl için çok önemli bir gelişmedir. Asayiş, huzur, güvenlik eğitim, kalkınmışlık ve refah olarak tüm bölgeye örnek olmamız lazım. Biz işimize, gücümüze bakacağız. Satranç bölge insanının sevdiği bir spordur. Çocuklarımız satranç’a yoğun bir katılım gösterdiler. Bu turnuvaya katılanlar arasında kızlarımızın olması ve derece yapmaları beni daha da sevindirdi. Hem çocukları, hem de ailelerini tebrik ediyorum. Bu ülke bizim, bu memleket bizim, gelecekte çocuklarındır. Bu geleceği hep birlikte güzel bir şekilde inşa edeceğiz. hep birlikte ülkemizi aldığımız yerden, daha ileriye taşıyacağız."

Köşger, daha sonra satranç turnuvasında dereceye girenlere tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve kol saati hediye etti.

Bu arada, satranç turnuvasına katılan ve ilk 3’e giren 6, 7 ve 8. sınıflardaki 180 öğrenci de sinemaya götürülerek ödüllendirildi.


 

“Bingöl Huzur Güven Verir” Projesi

“Bingöl Huzur Güven Verir” Projesi

“Bingöl Huzur Güven Verir” Projesi

“Bingöl Huzur Güven Verir” Projesi

Son Güncelleme: 23.02.2016 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.