08 Mayıs 2015 Cuma 20:23
Bingöl İl Genel Meclis toplantısı

BİNGÖL  - Bingöl İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantısında Yedisu ilçesi Kabayel ve Kabaoluk köylerinde bulunan Duru HES ile DURU-1 HES projelerinin santral yerlerine ruhsat verme kararı aldı.

Daha önce yapılan meclis toplantılarında görüşülen ve ruhsat verilmemesi yönünde oy birliğiyle karara bağlanan ancak valinin onaylamadan bir daha görüşmek üzere meclise iade ettiği santral yerlerinin ruhsatına ilişkin konu yeniden meclis toplantısında görüşüldü.

Bingöl İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demir, toplantıda yaptığı konuşmada, ilgili firmanın Bakanlar Kurulu ve ilgili resmi kurumlardan tüm izin ve işlemleri tamamladığını, mecliste ise santral yerine ruhsat verilmesi konusunun görüşüldüğünü belirtti.

HES’lerin yapılmasına yönelik karar organının kendileri olamdığını belirten Demir, şöyle konuştu:

"Karar organı bakanlar kurulu ve resmi kurumlardır. Biz sadece santral binası yapılmasına ruhsat veriyoruz. İlgili firma bakanlık ve bütün resmi kurumlardan onayını almış. Bize gelen talep, HES barajıyla ilgili bir santral yerinin yapılmasıdır. HES ilgili diğer bütün resmi işlemler meclisin boyutun üzerinde kalıyor. İlgili firma, köylülere projesini anlatmış, köylü de itiraz etmiyor. Konu meclise gelince, meclis “red etsin” diyorlar. Biz kararı red ettik, ancak bir kez daha meclise geldi."

Toplantıda söz alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Genel Meclisi Üyesi Aydın Kaya ise, köylülerin projeye karşı olduğunu ileri sürerek, HES’lere karşı 17 muhtarlığın birleştiğini ve köylüler arasında 2 bin imza toplandığını belirti.

Yapılan konuşmaların ardından meclisin oylamasına sunulan santral yerine ruhsat verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Bingöl İl Genel Meclis toplantısı

Bingöl İl Genel Meclis toplantısı

Bingöl İl Genel Meclis toplantısı

Bingöl İl Genel Meclis toplantısı

Son Güncelleme: 08.05.2015 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.