03 Mayıs 2016 Salı 16:03
Bingöl Milli Eğitim Müdürü Engin:

- Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, "Hedefimiz Bingöl’ün geleceğini inşa etmektir. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin, kentte görev yapan gazetecilerle öğretmenevinde bir araya geldi. Burada ilin eğitim durumu ve yapılacak çalışmalar konusunda açıklamada bulunan Engin, son dönemlerde yapılan yatırımlarla Bingöl’deki okulların fiziki altyapılarında bir sorun kalmadığını belirterek, derslik başına düşen öğrenci sayısının ise Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

İl genelinde, 402 okulda 59 bin 643 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 3 bin 906 öğretmenin görev yaptığını anımsatan Engin, şunları söyledi:

"Genel olarak baktığımızda, 402 okulumuzda 2 bin 767 dersliğimiz mevcut ve derslik başına düşen öğrenci sayımız İlkokullarda 20,09, ortaöğretimde 22,95’tir. Bingöl olarak, eğitim, öğretim olarak baktığımızda fiziki altyapı ihtiyacımız hemen hemen bitmiş durumdadır. Derslik başına düşen öğrenci sayımıza baktığımızda Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir durumdayız. Artık okullarımız eski tabirle kolej seviyesindedir. Bingöl'de eğitimin kalitesini yükseltmek, istenen hedeflere ulaşmak ve akademik başarının sağlanmasının yanında değer yargılarımıza saygılı, değer yargılarımızı benimseyen, manevi duygularını besleyen, içinde Allah ve Peygamber sevgisi olan nesiller yetiştirmektir. Bu unsurlar bizim için çok önemlidir."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hedeflerinin, Bingöl’ün geleceğini inşa etmek olduğunu vurgulayan Engin, bu hedeflere ulaşmak içinde eğitim camiasının içinde yer alan herkesin ortak çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

Bingöl’ün genel durumunu, özellikle aksayan yönlerini ortaya çıkarmak, kısa, orta ve uzun vadede hedeflerini belirlemek için başarı ellerimizde isimli bir proje hazırladıklarını dile getirdi.

Bu projenin bundan sonraki yol haritalarını ortaya çıkarmaları açısından çok önemli olduğunu belirten Engin, şöyle konuştu:

"Somut problemler ortaya çıkacak ve biz de somut bir şekilde çalışacağız. Nerede bir problem varsa, o problemlerin ortadan kalkması için uğraş vereceğiz. Hedefimiz burada Bingöl’ün geleceğini inşa etmektir. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu açıdan çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Eskiden de hep böyle bakmışımdır. Eğitim olayını kendime dert edinmişimdir, Bingöl’ü kendime dert edinmişimdir. Bu dert edindiğimizden dolayı da, çok zor dönemde çalıştık. O zamanki şartlara bakıyoruz, şimdiki okullarımıza bakıyoruz, gerçekten arada kıyaslanmayacak derecede bir uçurum var. Çok iyi seviyedeyiz. Tecrübelerimizi Bingöl’e katmaya çalışacağız. Bingöllülerin de yardımıyla çok daha iyi bir yere geleceğiz."

Son Güncelleme: 03.05.2016 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.