29 Nisan 2015 Çarşamba 19:08
Bingöl OSB Yönetim Kurulu Toplantısı

BİNGÖL  - Bingöl Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger, başkanlığında yapıldı.

Köşger, BOSB'deki Değişim Tekstil firmasında gerçekleşen toplantı öncesi yaptığı konuşmada, bölgede devam eden çözüm sürecine dikkat çekti.

Huzur ve barışın tesis edilmesinin ardından bölgede ekonomik, sosyal ve psikolojik manada bir değişim yaşanacağını ön gören Köşger, şunları söyledi:

"Bulunduğumuz tesisin ismi Değişim. Bu güzel bir tesadüf. Bu Değişim isminin Bingöl için her manada değişimin bir başlangıcı kanaatini taşıyorum. Önümüzdeki günler bu değişimin çok daha farklı boyutlarda gelişeceğinin göstergesidir. Önümüzde bir siyasal seçim süreci var. O sürece müteakip inşallah bölgede huzur ve barış tesis edildikten sonra bölgemiz ekonomik ve sosyal manada ve hepsinden ötesi psikolojik manada bir değişimi, bir dönüşümü gerçekleştirmiş olacak, bölge hakkettiği noktaya doğru hızla ilerleyecek ve gelişecek. O noktada değişim isminin tesadüf olmadığını düşünüyorum.”

Köşger, an itibariyle BOSB'un 75 doluluk seviyesini aştığın ifade ederek, "Bingöl’ün bölgenin dinamiklerini ateşleyecek potansiyele sahip olduğunu değerlendiriyorum. Çünkü Bingöl’ün konum itibariyle harita üzerinde baktığınız zaman, 5-6 vilayete 2 saatlik bir mesafede, bunlardan 2 tanesi büyük şehir statüsündeki illerimiz. Ayrıca, Irak, İran ve Suriye’ye yakın mesafede. Lojistik anlamda hem yakın illeri destekleyebilir. Bingöl bölgenin önemli merkezlerinden biri olmaya aday. Önümüzdeki dönemde Bingöl’ü güzel günlerin beklediğine ben inanıyorum. Müteşebbis arkadaşlar için söylüyorum; önümüzdeki günleri öngörerek erken hareket eden bu işten kazançlı çıkar. İnşallah birlikte güzel işler yapacağız. Devlet olarak buradaki müteşebbislere destek olmaya ve onların önünü açmak için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Toplantıya, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, Bingöl Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan, BOSB Müdürü Murşit Aytekin ve BOSB'da yatırım yapan işadamları katıldı.

Bingöl OSB Yönetim Kurulu Toplantısı

Bingöl OSB Yönetim Kurulu Toplantısı

Bingöl OSB Yönetim Kurulu Toplantısı

Bingöl OSB Yönetim Kurulu Toplantısı

Son Güncelleme: 29.04.2015 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.