27 Ocak 2016 Çarşamba 15:08
Bingöl Son 24 Yılın En Soğuk Gecesini Yaşadı

  Bingöl'de kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor.

Bingöl'de yoğun kar yağışının ardından yaşanan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilerken, gece sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye kadar düşmesi sonucu binaların çatısında boyları 1 metreyi aşan buz sarkıtları oluştu.

Aşırı soğuk nedeniyle kent merkezinde binaların çatısındaki sıcak su için kullanılan güneş enerji sistemleri zarar gördü. Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, dün gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 19 olarak ölçüldüğünü, kentin son 24 yılın en soğuk gecesini yaşadığını bildirdi.

Dondurucu soğukların bir süre daha etkili olacağını kaydeden yetkililer, "Kent, 27 Aralık 1992 yılında sıfırın altında 25 dereceyi görmüştü. Sıcaklık, 24 yıl aradan sonra sıfırın altında 19 dereceye kadar düştü" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.01.2016 20:38
Anahtar Kelimeler:
Soğuk BingölKar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.