19 Temmuz 2016 Salı 16:38
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay

 Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Çalbay, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye genelinde 365 oda ve borsa olarak 81 ilde ortak açıklama yaptıklarını belirtti. Çalbay, "15 Temmuz gecesi millet ve milli kurumlar, demokrasiye kasteden alçakça saldırıyı önledi." dedi.

Kalkışmanın başarısızlığa uğramasının Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olduğunu kaydeden Çalbay, şöyle konuştu:

"Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclis'teki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz."

Türkiye için demokrasi dışında bir seçenek de görmediklerini vurgulayan Çalbay, "Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Allah'a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah'ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.08.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.