09 Mart 2016 Çarşamba 17:38
Bingöl'de 124 Suriyeli Aile İkamet Ediyor

Bingöl İl Göç İdaresi Müdürü Murat Attila, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bingöl’e yerleşen Suriyeli aile sayısının 124'ü bulduğunu bildirdi.

Bingöl İl Göç İdaresi Müdürü Attila, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl’de ikamet eden Suriyeli ailelerle ilgili yapılan kayıt işlemlerinin ardından, ailelere geçici koruma kartı verildiğini söyledi.

İl Göç İdaresi'ne, 603 kişiden oluşan 124 Suriyeli ailenin müracaatta bulunduğunu dile getiren Atilla, "Bu ailelerle ilgili gerekli kayıtları yaptık ve bu vatandaşlar şu an itibariyle Bingöl’de ikamet ediyor. Her bir Suriyeli vatandaş için geçici koruma kartları hazırlandı ve kendilerine verildi. Suriyeli vatandaşlar, kendilerine verilen geçici koruma kartlarıyla eğitim, sağlık, barınma gibi haklardan ücretsiz olarak faydalanıyorlar" dedi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bingöl’e gelen Suriyeli aileler, kent merkezindeki mahallelerde ikamet ediyor.

Son Güncelleme: 09.03.2016 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.