29 Şubat 2016 Pazartesi 15:53
Bingöl'de 15 Yıldır Tek Başına 'Dünya Boyacılar Günü'nü Kutluyor

Bingöl’de ayakkabı boyacılığı yapan Doğan Dölçek, kendisinin ilan ettiği 1 Mart Dünya Boyacılar Günü'nü tek başına kutluyor.

Yenişehir Mahallesi Hükümet Caddesinde kendisine tahsis edilen kulübede ayakkabı boyacılığı yapan Dölçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2001 yılında ilan ettiği boyacılar gününü her yıl tek başına kutladığını söyledi.

Dölçek, 1 Martın dünyada boyacılar günü olarak kutlanmasını isteyerek, şunları kaydetti:

"10 yaşında başladığım ayakkabı boyacılığı mesleğini 38 yıldır sürdürüyorum. Bu işten kazandığım parayla sigorta primlerimi yatırdım ve emekli oldum. 2 çocuğum üniversite okuyor. Biri tıp fakültesinde, biri de müzik öğretmenliği bölümünde okuyor. Ben işimi severek yapıyorum. Boyacıların da bir özel günü olsun diye 2001 yılında tek başıma aldığım kararla 1 Marttı ‘Dünya Boyacılar Günü’ ilan ettim ve her yıl tek başıma kutluyorum. 1 Mart sadece benim değil, tüm boyacıların günü olmalı, her yerde kutlanmalı."

Evli ve 2 çocuk babası Dölçek, boyacılar gününde fiyatlarında indirim yapacağını belirtti.

Son Güncelleme: 01.09.2016 15:36
Anahtar Kelimeler:
Bingöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.