04 Aralık 2015 Cuma 23:21
Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Bingöl’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla toplanan bir grup engelli, yaptıkları yürüyüşle işgal edilen kaldırımların açılması çağrısında bulundu.

Yenişehir Mahallesi'ndeki Altınokta Körler Derneği Bingöl Şubesi önünde bir araya gelen engelli derneklerin üyeleri, esnafın kaldırım işgaline dikkat çekmek için İnönü Caddesi'ndeki kaldırımda yürümeye başladı.

"Engelli olmak suç değildir", "Siz hiç tekerlekli sandalyeye oturup koşmayı denediniz mi?", "Bingöl engelline sahip çık" sloganları eşliğinde Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önüne kadar grup, burada basın açıklaması düzenledi.

Grup adına açıklama yapan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Başkanı Mücahit Korkutata, yapılan araştırmalarda kentte 6 bin engellinin olduğunu belirterek, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması noktasında herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Her sağlam bireyin de engelli adayı olduğunu ifade eden Korkutata, "Sağlam bir şekilde hayatını sürdüren siz vatandaşlar, 'engelli olmayacağız' diye bir düşünceye kapılmayın, her birey bir engelli adayıdır. Kaderde tecelli eder engelli de olabilirsiniz" dedi.

Engelliler olarak sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hatırlanmak istemediklerini dile getiren Korkutata, şunları kaydetti:

"Biz toplumun aynasıyız, Resulullah’ın mirasıyız. Kentsel olarak yaşamış olduğumuz fiziki şartlardan tutun bizim engeller noktasında kanuni ve hukuki haklarımızın gasp edilişine kadar birçok noktada engel yaşıyoruz. Bu engellere neden olan fiziki şartların oluşmasında bize en fazla engel olan vatandaşlar ve esnaf arkadaşlarımızdır. Esnaf arkadaşlarımız iş yerlerinin önüne koyduğu malzemelerle bizim engelimize bir set eklemektedir. Biz buradan tüm esnaf arkadaşlarımıza ve tüm ilgili kurumlara bu konunun çözülmesi noktasında istirhamda bulunuyoruz. Bu noktada halkın duyarlı olması lazım sadece belediye ve valilikle bu engeller aşılmaz ancak toplumsal birleşmeyle bu sorunlar çözülebilir."

Son Güncelleme: 04.12.2015 23:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.