11 Mart 2016 Cuma 13:58
Bingöl'de 3 Bin 357 Öğrenci Ygs'ye Girecek

 Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, hafta sonu yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Bingöl genelinde 3 bin 357 öğrencinin gireceğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, yaptığı açıklamada, 13 Mart 2016’da yapılacak olan YGS öncesinde, sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar dileyerek, sınavın bir ölüm kalım sınavı olarak düşünülmemesi gerektiğini belirti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, uzun çalışmalar sonucunda öğrencilerin hayatında önemli bir yere sahip olacak ve gelecekleriyle ilgili temelini atacakları ilk adım olan YGS’yi kazanmanın en büyük dilekleri olduğunu kaydetti.

Sarı, hafta sonu yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Bingöl genelinde 3 bin 357 öğrencinin gireceğini söyledi.

Öğrencilerden sınavdan korkmamalarını isteyen Milli Eğitim Müdürü Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İyimser olmaya ve her zaman olumlu düşünmeye önem veriniz. Rahat hareket edin ve etrafınızda sizi sınavla ilgili kaygıya düşürecek ve telaşlandıracak ortamlardan uzak durunuz. Bu sınavı sizin kişiliğinizi ölçen sınav olarak algılamayın. Sınavlar sadece akademik bilgi birikiminizi yorum gücünüzü ve süreyi doğru kullanma becerinizi ölçer. Bu sınav sadece başarınızı ölçen bir sınavdır; sizlerde böyle düşünmelisiniz. Sınav esnasında ne kadar rahat olursanız bilgi birikiminizi ve yorum gücünüzü daha rahat kullanırsınız. Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Yüksek Öğretime Giriş Sınavını başarıyla geçeceksiniz ve aynı başarıyı Haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavına girerek tekrarlayacaksınız. Sizlerde kendinize inandığınız ve güvendiğiniz sürece başaramayacağınız engelin bulunmadığına inanıyorum."

Sarı, öğrencilerin başarılı olmalarında en büyük görev ve sorumluluğun anne ve babalara düştüğünü söyledi.

"Sınav sonucunda alacakları puan her ne olursa olsun onlara her zaman destek olalım ve onların ne kadar değerli olduklarını hissettirelim" diyen Sarı, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Öğrencilerin uzun çalışma maratonu sonunda yaşamlarını şekillendirmek için, üniversiteyi kazanması en büyük dileğimizdir. Siz anne ve babaların yanlış tutum ve davranışları onların var olan kaygı ve heyecanlarını daha da artırmaktadır. Bundan dolayı bu süreçte siz velilerin bazı konularda daha duyarlı olmaları öğrencilerimizin yararlarına olacaktır. Unutmayın ki Yüksek Öğretime Giriş sınavı çocuklarımızın kişiliğini değil başarılarını ölçen bir sınavdır."

Son Güncelleme: 11.03.2016 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.