11 Nisan 2016 Pazartesi 18:53
Bingöl'de 4 Bin 200 Eve Çöp Cezası

Bingöl Belediyesi, son iki yılda belirtilen saatler dışında sokağa çöp döken 4 bin 200 haneye 147 bin lira para cezası kesti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Daha Temiz Bir Bingöl" sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında belediye sınırları içerisinde yapılan denetimler sonucunda belirtilen saatler dışında 4 bin 200 hanenin sokağa çöp bıraktığı tespit edildi.

Belirtilen saatler dışında sokağa çöp bıraktığı tespit edilen hanelere 147 bin lira para cezası kesildiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaşadığımız çevreye, çağdaş ve daha temiz bir ortam kazandırmak hepimizin görevidir. Çöp saatlerimize dikkat edelim. Simani, İçmeler ve Şehit Mustafa Gündoğdu mahallelerinde oturan vatandaşlarımızın çöplerini sabah 07.00 ile 09.00 saatleri arasında, diğer mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızın ise akşam 18.00 ile 21.00 saatleri arasında çöplerini kapı önlerine bırakmaları gerekmektedir. Bırakılan çöpler belirtilen saatler içinde belediyemiz ekiplerince toplanacaktır. Bu düşünceyle hareket ederek çevremizi hem temiz tutalım, hem de belirtilen çöp saatlerine riayet edelim. Son iki yılda belirtilen saatler dışında çöplerini döktüğü tespit edilen hanelere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ‘Çevreyi Kirletme’ başlığı altında yer alan 41. maddesi gereğince yasal işlem yapılmıştır."

Son Güncelleme: 11.04.2016 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.