19 Mayıs 2016 Perşembe 20:28
Bingöl'de 400 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında 400 öğrenciye bisiklet dağıttı.

Şehir Stadyumu'nda düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde konuşan Halk Sağlığı İl Müdürü Vedat Söyiler, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığınca "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" yürütüldüğünü hatırlattı.

Program kapsamında, Sağlıklı Yaşam Kültürünü oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Söyiler, şunları kaydetti:

"Hareketsizlikten önemli halk sağlığı sorunu olup, toplumda fiziksel aktivitenin teşviki için en iyi yöntemlerden birisi de bisiklet kullanımıdır. Bisikletin yaygınlaştığı ülkelerde bulaşıcı olmayan hastalıkların azaldığı ve beklenen yaşam süresinin uzadığı görülmektedir. Bisikletin iyi bir fiziksel aktivite aracı olmasının yanı sıra çevrenin korunması, daha sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması yolunda da önemli avantajlar sağlamaktadır. Birey ve toplumumuz için çok önemli kazanımlara yol açacağını düşündüğümüz bu program kapsamında bugüne kadar müdürlüğümüz tarafından 910 adet bisiklet dağıtımı yapılmış olup, bugünde 400 adet bisiklet dağıtımını yaptık ve dağıtmaya devam edeceğiz."

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köger, konuşmanın ardından öğrencilere bisiklet dağıttı.

Vali Köşger, daha sonra öğrencilerle sağlıklı yaşam için bisiklete binerek bir süre pedal çevirdi.

Son Güncelleme: 20.05.2016 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.