15 Ocak 2016 Cuma 18:52
Bingöl'de 41 Yetiştiriciye 227 Koç verildi

 Bingöl’de, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında 41 yetiştiriciye yüzde 80 hibeyle 227 koç dağıtımı gerçekleştirildi.

Et ve Süt Kurumu Bingöl Et Kombinası Toplantı Salonu'nda yapılan törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl ekonomisinde hayvancılığın önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Geçmişte ilde 1 milyon civarında küçükbaş hayvan varlığı olduğunu ancak şimdi bunun yarısına bile ulaşılamadığını belirten Köşger, şöyle devam etti:

"Bu potansiyeli en üst seviyelere ulaştırmak lazım. Devlet yetiştiricilere her türlü desteği vermeye hazır. Burada 227 koç dağıtılıyor. Çoğunluğu geçen yıl dağıtılmış ve devletimiz yetiştiriciye 1 milyon 324 lira devlet destek vermiş. Elleri nasırlı, elleri öpülesi üretken insanlarımızı desteklememiz lazım. Ülkeler ürettikleri kadar zenginleşirler, ürettikleri kadar kalkınırlar, ürettikleri kadar geleceklerini ve gelecek nesilleri kurtarırlar."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ise il genelinde 485 bin küçükbaş, 212 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu açıkladı.

Bingöl’ün desteklenen projeler kapsamında ikinci sırada yer aldığına işaret eden Yıldırım, "Daha önce ilimizdeki yetiştiricilere boğa dağıtıldı, bugün de 41 kişiye 227 koç dağıtılacak. Bu anlamda bu projeyi geliştirip ağıl yapımında da ilimizi layık olduğu yere getirmeyi hedeflememiz lazım" dedi.

Hayvan yetiştiricileri olarak bugünleri hayal dahi edemediklerini anlatan Bingöl Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, şunları kaydetti:

"Küçükbaş bitmek üzereydi ama devletimizin desteği bu sektör tekrardan canlanmaya başladı. Devletimiz, hibe destekleriyle küçükbaş hayvancılığa büyük önem veriyor. Bingölümüz küçükbaş hayvancılık noktasında çok elverişli bir yer. Burada küçükbaş hayvancılığı canlandırmak için devletimizle elimizden geleni yapıyoruz. Geçen yıl 135 kişiye 666 bin 800 lira değerinde 513 koç, 27 kişiye 87 bin 600 lira değerinde 146 teke dağıttık. Şimdi de 41 kişiye 260 bin 400 lira değerinde 227 koç dağıtacağız."

Daha sonra kurayla sahipleri belirlenen koçlar, yetiştiricilere teslim edildi.

Bingöl'de 41 Yetiştiriciye 227 Koç verildi

Bingöl'de 41 Yetiştiriciye 227 Koç verildi

Bingöl'de 41 Yetiştiriciye 227 Koç verildi

Bingöl'de 41 Yetiştiriciye 227 Koç verildi

Bingöl'de 41 Yetiştiriciye 227 Koç verildi

Son Güncelleme: 15.01.2016 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.