30 Temmuz 2016 Cumartesi 14:33
Bingöl'de 54 Kursiyere Girişimcilik Sertifikası Verildi

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Şubesi ile KOSGEB Bingöl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimine katılan 54 kusiyere sertifika verildi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, MÜSİAD Bingöl Şubesi toplantı salonunda düzenlenen sertifika dağıtım töreninde, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini şiddetle kınadığını belirterek, tarih boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin hep bedeller ödediğini söyledi.

"15 Temmuz’da da bu toprakların bedelini bir kere daha ödedik ve ödemeye de devam edeceğiz" diyen Köşger, şöyle konuştu:

"Yıllık 160 milyar dolar ihracat yapıyoruz, 750 milyar dolar hacme ulaşmış gayri safi milli hasıla var ve dolayısıyla ülke belli bir noktaya gelmiş. Bu yeterli mi, tabi ki yetersiz. Ülkemizin sahip olduğu coğrafi konum ve kaynakları sayesinde çok daha iyi konumda olması gerekiyor. Bu milletin ruhunda nasıl ki direniş ruhu varsa, aynı zamanda girişimcilik ruhu da var ve bunu ortaya çıkarmamız lazım. İşte bu hususta KOSGEB il müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımız tarafından girişimcilerimize yönelik destekler sağlanıyor. Girişimcilik ruhunu canlandırıp, ülkemizin her tarafını mamur etmemiz lazım. Ben Bingöllü hemşehrilerimizden çok daha iyi şeyler bekliyorum. Bingöl’ün gözlemlediğim ahalisi, girişimci, müteşebbis, ufku açık ve vatanı milletini seven, işinde gücünde çocuğunu daha iyi eğitmeye çalışan, sofrasındaki aşını artırmaya gayret eden hemşehrilerimiz var.”

MÜSİAD Bingöl Şubesi Başkanı Ali Akbana ise, girişimci adayların pratik fikirlerle yeni iş fikirlerini tasarlayıp, cesaretle birlikte harekete geçmelerini önerdi.

MÜSİAD Bingöl Şubesi işbirliğiyle 32 saat süreli açılan girişimcilik kursuna katılan 60 kursiyerden 54’ünün sertifika almaya hak kazandığını ifade eden KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, KOSGEB olarak iş yerini kuran girişimcilere 50 bin TL hibe olarak destek sağladıklarını belirtti..

Son Güncelleme: 30.07.2016 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.