08 Mart 2016 Salı 19:48
Bingöl'de, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' Etkinliği

-Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Türk kültüründe kadına yönelik verilen değerin, en olması gereken noktada olduğunu belirtti.

Bingöl Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadınlara yönelik yemekli programı düzenledi.

Programa katılan Bingöl Valisi Köşger, yaptığı konuşmada, kadınların yerinin, toplumda asla ikinci plana düşürülemeyen, eşiyle, kardeşiyle, babasıyla omuz omuza aynı istikamete bakan ve aynı şekilde toplumu inşa eden değerler olduğunu söyledi.

İstisnaların her kültürde, her toplumda var olduğunu ifade eden Köşger, şöyle konuştu:

"Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bizim kültürümüzde, geleneğimizde, dinimizde kadın; cennetin ayaklarının altında olduğu ifade edilen eş, anne ve kız kardeş olarak yeri toplumda asla ikinci plana düşürülemeyen, eşiyle, kardeşiyle, babasıyla omuz omuza aynı istikamete bakan ve aynı şekilde toplumu inşa eden değerdir. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü yaptığım zamanlarda kadınlarla ilgili birçok uluslararası ve yerli programa iştirak ettim ve vardığım kanı şu; dünyanın hangi ülkesinden, hangi etnisitede, hangi milletten, hangi inançtan, hangi eğitim düzeyinden veya kültürden olursa olsun insanlarda ‘insanlık’ noktasında bir sıkıntı varsa kadına karşı şiddet uygulanıyor. Bizim kültürümüzde kadına yönelik verilen değer, en olması gereken noktadadır. Bugün sizlerin günü ve sizlere bir jest yapmak istedik. Çocuklarınızla, ailelerinizle, eşlerinizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içinde daha nice günlere erişmenizi dilerim."

Vali Köşger, daha sonra programa katılan tüm bayanlara gül verdi.

Programa, Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Abdurrahman Gül, Vali yardımcıları Cevat Gün, Muhammet Fuat Türkman, Numan Tahir Şimşek, kurum müdürleri, şehit aileleri, şehit yakınları ile engelliler katıldı.

 

Bingöl'de,

Bingöl'de,

Bingöl'de,

Son Güncelleme: 08.03.2016 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.