15 Mayıs 2015 Cuma 08:49
Bingöl'de ağız ve diş sağlığı taraması

BİNGÖL  - Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından okullarda yapılan ağız ve dış sağlığı taramasına katılan öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, Mustafa Kemal Paşa İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Bingöl'e 20 bin adet diş fırçası ve diş macunu gönderildiğini söyledi.

Soyiler, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik il genelinde ağız ve diş sağlığı taramasının yürütüldüğü belirterek, diş ve diş eti hastalıkları en sık rastlanan sağlık sorunu olduğunu bildirdi.

Soyiler, şunları kaydetti:

"Diş çürükleri toplumumuzda yaygın olarak görülen, sistemik hastalıklara da sebep olabilen ve uygulanacak koruyucu önlemlerle oluşması engellenebilecek hastalıklar arasındadır. Diş çürükleri genellikle küçük yaşlarda başlamaktadır. Bu nedenle erken dönemde tedbirlerin alınması gerekmektedir. Diş çürüklerinden korunmada diş fırçalama, düzenli ve sağlıklı beslenme, diş hekimi kontrolü ve florür uygulamaları çok önemlidir. Bakanlığımızca yürütülen bu programda da florürlü vernik uygulanacaktır. Diş fırçası ve diş macunu seti bugün itibariyle dağıtımına başlanmış olup, ilk uygulama Mustafa Kemal İlkokulu'nda gerçekleştirilmiştir.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yavuz Selim Köşger, İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şahabettin Özçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve diğer yekililer, öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıttı.

Bingöl’de ağız ve diş sağlığı taraması

Bingöl’de ağız ve diş sağlığı taraması

Bingöl’de ağız ve diş sağlığı taraması

Bingöl’de ağız ve diş sağlığı taraması

Bingöl’de ağız ve diş sağlığı taraması

Son Güncelleme: 15.05.2015 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.