10 Nisan 2015 Cuma 20:55
Bingöl'de Arapça Bilgi Yarışması

BİNGÖL - Bingöl Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde “İmam Hatip Liseleri Arası 6. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması" yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, okulun konferans salonun gerçekleşen yarışma öncesi yaptığı konuşmada, İslamiyet’in hızlı bir yayılış göstermesiyle Arap yarımadasında kullanılan bir dil olan Arapça'nın, dünyada en çok konuşulan diller arasına girdiğini söyledi.

Dünyadaki Müslümanların kutsal dinlerinin ve okudukları dua dilinin Arapça olduğunu anımsatan Sarı, şunları kaydetti:

“Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla sevdirerek öğretmek ve önemini kavratmak maksadıyla bir dizi projeye imza atılmış. 60 yıldır Arapça öğretiminin yapıldığı imam hatip liseleri arasında ilki 2009 yılında gerçekleştirilen Arapça yarışmalarının 2014-2015 eğitim öğretim yılında 6’ncısını gerçekleştirecek olmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz. Yarışmalar sürecinde emek veren ve yarışmalara öğrencilerimizi hazırlayan bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyor, yarışmalara katılarak cesaretlerini kanıtlayan bütün öğrencilerimize ve 2 Mayıs’ta Rize’de yapılacak bölge finallerinde ilimizi temsil edecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum."

Yapılan konuşmaların ardından bilgi, şiir okuma ve metin canlandırma dalında yapılan yarışmada, şiir dalında Karlıova Anadolu İmam Hatip Lisesi, bilgi dalında Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve metin canlandırma dalında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi  birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Son Güncelleme: 10.04.2015 21:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.