02 Mart 2016 Çarşamba 10:58
Bingöl'de 'Çalışan Eller' Projesi

Bingöl Belediyesi, "Çalışan Eller" projesi kapsamında açtığı 4 kursta 112 kursiyere ücretsiz eğitim vermeye başladı.

Belediyenin, SODES programı kapsamında Yeni Mahalle Semt Konağı’nda açtığı, "Web Tasarım", "Bilgisayarlı Muhasebe", "Doğalgaz Tesisatçılığı" ve "Bakır İşleme" kursları ile 112 kursiyere eğitim verilmeye başlandı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, Bingöl Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanında güzel işler yaptığını ve insan merkezli bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi.

Eğitim ve istihdama yönelik projelere ağırlık verdiklerini dile getiren Barakazi, şöyle konuştu:

"Bunun için oluşturduğumuz proje ofisimizle tüm proje başlıklarını takip ederek kurumumuzun uygun şartları karşılayan tüm projelerde aktif bir şekilde yer almaya gayret ediyoruz. Kendisini geliştiren ve donanımlı hale gelen insanlarımızın daha rahat iş imkanına kavuştuğunu görmek ve yaptığımız çalışmaların fayda sağladığını görmek gerçekten bize mutluluk veriyor. Belediye olarak Semt Konağı’nı kurs merkezi olacak şekilde yeniden dizayn ettik. Kurslar için uygun halle getirilen eğitim sınıflarında tüm ihtiyaçları karşıladık."

Belediye Başkanı Barakazi, açılan kurslara hem bayanların, hem de gençlerin büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Belediye tarafından devam eden 4 kursta 112 kursiyeri vasıflı eleman olarak yetiştirmiş olacaklarını ifade eden Barakazi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bin saat sürecek olan Bakır İşleme Kursu için 25 genç hanım kardeşimiz kursa devam ediyor. Kurs sonunda meslek sahibi olma imkânına kavuşacak kadınlarımız hem kendi aile bütçelerine, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaklar. Bu yıl dağıtımına başlanacak olan doğalgaz için gençlerimizin gerekli mesleki bilgiye sahip olmaları için kurs merkezinde hem pratik hem de teorik eğitimler verilmektedir. Gençlerimiz aldıkları 738 saatlik doğalgaz iç tesisatçılığı eğitimi sayesinde bu alanda gerekli donanıma sahip olacak ve istihdamları kolaylaşacaktır. Bu sayede hem işveren tarafından talep edilen kalifiye eleman ihtiyacı, hem de işsiz gençlerimiz için yeni iş imkânları sağlanmış olacaktır. Ayrıca Web Tasarım Kursu’nda 25 kişi ve Bilgisayarlı Muhasebe Kursu’nda da 25 kişi eğitim görüyor. Mesleki kurslarımıza devam eden kursiyerlerimize günlük 10 lira cep harçlığı vermekteyiz."

Barkazi, kurs kapsamında işsiz gençlere mesleki eğitim kursları verildiğini ve eğitim sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini kaydetti.

Bingöl'de

Bingöl'de

Bingöl'de

Bingöl'de

Son Güncelleme: 02.03.2016 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.