01 Nisan 2016 Cuma 17:53
Bingöl'de Cinsel İstismar Olayı

Bingöl'de 16 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 3 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, 23 Mart'ta 21.00 sıralarında ailesi ile Çocuk Şube Müdürlüğüne kendisinin darp edildiği iddiasıyla müracaatta bulunan E.E'nin (16) avukat ve sosyal çalışmacı refakatinde alınan ifadesinde, olayın başka boyutları olacağı ihtimalinin ortaya çıktığı belirtildi.

Tekrar mağdur olarak alınan geniş çaplı ifadesinde, E.E'nin 2013 yılından itibaren G.Ç, C.B, K.B ve V.B. isimli şahısların cinsel istismarına maruz kaldığını, B.S. isimli şahsın da kendisini darp ettiğini beyan ettiği kaydedilen açıklamada, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda Sevgi Evleri'ne teslim edilerek koruma altına alınan olay mağduru çocuk ve ailesiyle ilgili gerekli rehabilitasyon ve destek çalışmalarının da eş zamanlı olarak başlatıldığı bildirildi.

Menfur olayla ilgili yapılan çalışmalarda şüphelilerin açık kimlikleri ve adreslerinin tespit edildiği, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda 25 Mart'ta 11.00 sıralarında olayın şüphelileri olan G.Ç, C.B, K.B ve V.B. isimli şahısların yakalandığı aktarılan açıklamada, şüphelilerin alınan ifadelerinde K.B. haricinde diğer şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği vurgulandı.

- Üçü tutuklandı

Hazırlanan tahkikat evrakı ile şüpheliler G.Ç, C.B, K.B ve V.B'nin adli mercilere sevk edildiği, V.B'nin savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakıldığı bildirilen açıklamada, G.Ç, C.B ve K.B'nin nöbetçi mahkemece tutuklanarak Bingöl'de kapalı cezaevine teslim edildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Aynı olayda şüpheli olan B.S. ise 26 Mart'ta yakalanmış olup, nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından alınan ifadesinden sonra salıverilmiştir. İlimizde yaşanan bu menfur olayla ilgili mağdurun kişilik haklarının korunması, suçluların da en ağır şekilde cezalandırılmasına yönelik çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir" denildi.

Öte yandan, lise 2. sınıf öğrencisi olan E.E'nin Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 2004 yılında epilepsi hastası annesini ekmek pişirdiği sırada tandıra düşmesi sonucu kaybetmesi üzerine ailesiyle Bingöl'e göç ettikleri öğrenildi.

Okulunda başarı bir öğrenci olduğu belirtilen E.E'nin babasının hamallık yaparak 10 çocuklu ailesinin geçimini sağladığı, 2012 yılında ablasının intihar ettiği kaydedildi.

Son Güncelleme: 01.04.2016 18:50
Anahtar Kelimeler:
BingölçocukIstismar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.