23 Şubat 2016 Salı 18:13
Bingöl'de, 'Danışman Öğretmen Eğitimi' Semineri

Bingöl’de yeni atanan öğretmenlere yönelik "Danışman Öğretmen Eğitimi" semineri düzenlendi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Fen Lisesi'nde düzenlenen seminerin açılışında konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl genelinde 156 aday öğretmen için 3 ay süreyle bir stajyerlik uygulaması başlatıldığını ve bunun için de rehberlik edecek danışman öğretmenlerin belirlendiğini söyledi.

Ülkelerin gelişmesinin anahtarı, öğretmenlerin zihinlere yükleyeceği bilgiden, eğitimden geçtiğini belirten Köşger, şöyle konuştu:

"Eğer insanımızı iyi eğitemezsen, insanımızı geleceğe iyi hazırlayamazsak, insanımızın zihin donanımını, bilgi donanımını, bilgi altyapısını çağı aşan bir donanım ile tezyin edemezsek, orta gelir tuzağına takılıp kalma hatta gerileme ihtimalimiz var. Ülkelerin gelişmesinin anahtarı, sizin zihinlere yükleyeceğiniz bilgiden, sizin vereceğiniz eğitimden geçiyor. Eğitimin vazgeçilmezi öğretmendir. Öğretmen kaliteliyse ve içinde taşıdığı idealizmi, ufku, hayali, düşünceyi öğrencisine aktarabiliyorsa bunu her yerde gerçekleştirebilir. Dolayısıyla öğretmenlerimizin bu bilinçte, bu idealizmde, bu düşüncede olmasını bekliyoruz. Her mesleğin olduğu gibi öğretmenliğin de bir akademik yönü vardır. Ancak öğretmenliğin bir de sanat yönü vardır. Bu sanatsal yönün öğretilmesi için, usta-çırak ilişkisi içerisinde hareket etmek gerekir. Bundan dolayı sizler bu sanatsal yönü aday öğretmenlere aktaracaksınız."

Köşger, "Öğretmenlik; malzemesi insan olan bir meslektir. Diğer mesleklerde ıskartaya çıkarma ihtimaliniz var. Ancak insanı ıskartaya çıkarma ihtimalimiz yok. Çok önemli bir mesleği icra ediyorsunuz. Ayrıca öğretmen yetiştiriyor olmanız, öğretmenlere rehberlik ediyor olmanız itibari ile ülkenin geleceği ile ilgili sorumluluklara sahipsiniz" dedi.

Seminere, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Daire Başkanı Yaşar Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Bingöl'de,

Bingöl'de,

Bingöl'de,

Son Güncelleme: 23.02.2016 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.