06 Nisan 2015 Pazartesi 16:12
Bingöl'de doğalgaz çalışmaları

BİNGÖL - Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kentte doğalgaz verilmesi çalışmalarının mayıs ayında başlayacağını bildirdi.

Barakazi, Bitlis, Bingöl ve Muş illerine hizmet verecek olan Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğu Gaz) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Demircan ve Genel Müdürü Abdurrahman Atabey'i makamında kabul etti.

Doğu Gaz firması yetkililerinden yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alan Barakazi, ilgili firmanın çalışmalara Mayıs ayının ilk haftasında başlayacağını söyledi.

Barakazi, doğalgazın çağdaş medeniyetin gereklerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Şu anda musluklarımızı açtığımızda su akıyorsa, elektrik düğmesine bastığımızda elektrik yanıyorsa, doğalgazda da bu düzeye gelmiş olacağız. Doğalgazın gelmesiyle gerek hava kirliliğinin önlenmesi ve gerekse alt yapı çalışmalarında büyük bir adım atmış olacağız. Bizler belediye olarak sorumluluklarımızı ve yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz."

Doğu Gaz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demircan da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Doğalgaz çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayıp, illerimize gaz vermeyi planlıyoruz. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Doğu Gaz Genel Müdürü Atabey ise çok yakında kendi lisansları kapsamında olan Bingöl, Muş ve Bitlis ile Tatvan ve Güroymak ilçelerine doğalgaz verileceğini söyledi.

Fiili çalışmalarının nisan ayı sonu, mayıs ayı başı itibariyle başlayacağını belirten Atabey, "Aslında uzun zamandan beri organizasyon çalışmalarımızı yaptık. Taşeron seçimlerimiz tamamlandı. Bu işlerin doğru yürütülmesi ve vatandaşa en az rahatsızlık vermek için belediyelerle koordineli iş yapmamız gerekiyor. Kanun gereği belediyelerin doğalgaz dağıtım işlerinde yüzde 10 ortaklığı söz konusudur. Elbirliği ile inşallah hem bu şehrin havası temizlenmiş, hem de modern bir yakıt kullanılmış olacak. İstihdam anlamında şehre ciddi katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.04.2015 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.