08 Nisan 2016 Cuma 18:48
Bingöl'de 'Genç Hatipler Minberde' Bölge Hutbe Yarışması

Bingöl’de, 11 ilin katılımıyla Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası "Genç Hatipler Minberde" Bölge Hutbe yarışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma, Hacılar Camisi'nde 11 ilin katılımıyla gerçekleşti.

Bingöl Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde düzenlenen programa Ağrı, Kars, Erzurum, Muş, Rize, Ardahan, Bingöl, Erzincan, Artvin ve Batman illerinden 12 öğrenci katıldı.

Cuma namazı öncesi yapılan hutbe yarışmasının ardından, yarışmaya katılan öğrenciler, Bingöl merkezdeki camilere dağıtılarak Cuma hutbesi okutuldu.

Cuma namazının ardından Hacılar Camisi'nde düzenlenen törende, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin, yaptığı açıklamada, etkinliğin bir yarışmadan çok, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarını hedeflediğini belirti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin başarılı olduğunu ve Cuma namazında camilerde hutbe sunduklarını kaydeden Engin, şöyle konuştu:

"Bu etkinliklerle, farklı kültürlerden öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarını, birbirlerini tanıma etkinliği olarak görüyoruz. Yarışmada, kurul gereği bir kişinin birinci seçilmesi gerekiyor. Ancak, bu kardeşlerimizin hepsi gönlümüzün birincisidir. Özelikle hitabet, bütün sanat ve meslek grupları için gereklidir. Bu kardeşlerimiz de, bugün camilerimizde hutbe sundular ve gerçekten çok duygulandık. Yarışmaya katılan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Son Güncelleme: 08.04.2016 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.