17 Nisan 2015 Cuma 17:53
Bingöl'de 'Güzel Hutbe Okuma' yarışması

BİNGÖL - İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imam hatip okulları arasında “Güzel Hutbe Okuma” yarışması düzenlendi.

Merkez Hacılar Camisinde gerçekleştirilen yarışmada, Bingöl, Selahaddin Eyyubi, Genç, Solhan ve Karlıova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri,  minberde hutbe okudu.

Yarışmanın sonunda Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adnan Ahtar birinci, Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsa Bilen ikinci ve Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah Bat üçüncü oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, mesleğe hazır deneyimli gençler yetiştirmek için yarışma düzenlediklerini söyledi.

İmam Hatip neslinin kendisine biçilen misyonu gelecekte daha iyi ifade edeceğini belirten Sarı, şöyle dedi:

“Merkez ve ilçelerimizde bulunan 5 Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim öğren 5 öğrencimizin katılımıyla “Güzel Hutbe Okuma” yarışmasını icra ettik. Amacımız, gençlerimizin bu mesleğe yönelik bilgilerini, birikimlerini, mihrap ve minber deneyimi kazandırmaktır. Çok güzel ve manevi boyutu iyi olan bir yarışma oldu. Gerek mihrapta, gerek minberde ve gerekse kürsüde kendilerine verilen görevi en iyi şekilde ifa edecekler. Bu meslekte deneyimli gençler yetiştirmek için de bu tür yarışmaları düzenlemeye devam edeceğiz.”

Yarışmaya katılan 5 öğrenciye derecesine bakılmaksızın birer çeyrek altın ve teşekkür belgesi verildi.

Bingöl’de “Güzel Hutbe Okuma” yarışması

Bingöl’de “Güzel Hutbe Okuma” yarışması

Bingöl’de “Güzel Hutbe Okuma” yarışması

Bingöl’de “Güzel Hutbe Okuma” yarışması

Son Güncelleme: 17.04.2015 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.