15 Ocak 2016 Cuma 11:20
Bingöl'de Karda Mahsur Kalan Hastaların İmdadına Umke Yetişti

BİNGÖL - Karlıova ilçesinde kar nedeniyle mahsur kalan bebek ve kadın, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) yardımıyla hastaneye kaldırıldı.

İlde akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Gribal enfeksiyon şikayetiyle Karlıova Devlet Hastanesine giden Aygül Koç, (42), müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Koç’u ambulansla hastaneye götürmek üzere yola çıkan 112 Acil Servis ekibi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl-Karlıova karayolu Sudurağı köyü yakınlarında mahsur kaldı.

İhbar üzerine bölgeye hareket eden UMKE, iki saatlik çalışmanın ardından ambulansa ulaşarak hastayı UMKE ambulansına nakletti. Koç, Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Dönüşte Karlıova ilçesine bağlı Hacılar köyünde 9 aylık hasta bebek ihbarı alan UMKE, kısa sürede köye ulaştı. Yüksek ateşi olan Davut Erdoğan'ı, köy dışında bekleyen ambulansa ulaştırmak için ekipler, yer yer kar kalınlığının bir metreyi geçtiği bölgeyi yürüyerek aştı. Ekipler, zorlu yolculuğun ardından bebeği ambulansa ulaştırdı. Erdoğan, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı.

Koç ve Erdoğan'ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

 

Son Güncelleme: 15.01.2016 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.