14 Nisan 2016 Perşembe 16:03
Bingöl'de Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması

Bingöl'de "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında yöreye has çorba ve ana yemek olmak üzere 2 kategoride ödüllü yöresel yemek yarışması düzelendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle, Bingöl’ün sahip olduğu gastro kimliğinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla 3 gün süreyle yemek yarışması düzenlendi.

Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen ve toplam 42 yarışmacının katıldığı yarışmada, hazırlanan yöresel yemekler jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Çorba kategorisinde germe due, germe uncıl ve tutmaç, ana yemek kategorisinde, keldoş, löle dıkat, löle hotkat, kılç, sörina pel, mastuva, i̇çli köfte ve tepki kavurma isimli yemek çeşitleri hazırlandı.

6 jüri üyesi tarafından yapılan değerlendirmede dereceye girecek ilk 3 yarışmacıya, 15 Nisan'da düzenlenecek törenle ödülleri verileceği açıklandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, Bingöl yöresine has birçok yemek çeşidi olduğunu ve bu yemeklerin yeterince tanıtılmadığını söyledi.

Ödüllü yemek yarışmasını geleneksel hale getirip, her yıl düzenli olarak yapacaklarını kaydeden Barman, özelikle ev kadınlarının yarışmaya daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.

Barman, şöyle konuştu:

"Turizm Haftası, etkinlikleri kapsamında böyle bir yarışma düzenledik. Asıl amacımız, Bingöl’ün sahip olduğu gastro kimliğinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Bu tür etkinliklerin daha fazla yapılması gerekiyor. İl Müdürlüğü olarak imkanlarımız dahilinde hem bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz hem de Bingöl yöresine ait yemeklerin tanıtımına katkı sağlayacağız."

Son Güncelleme: 14.04.2016 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.