05 Nisan 2015 Pazar 18:06
Bingöl'de şehit savcı için mevlit okutuldu

BİNGÖL - Bingöl'de, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için mevlit okutuldu.

Cuma namazı öncesi Hacılar Camisi'nde okun mevlite, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Müftüsü Mecit Can, diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Aygül, mevlitin arından gazetecilere yaptığı açıklamada, sözün bittiği yerde olduklarını ifade etti.

Güpegündüz sırf bir insanın görevini yaptığı için makamında esir alıp, kurşun sıkıp, şehit etmek artık hiçbir insani değerin kabul etmeyeceği, hiçbir insan vicdanın kabul etmeyeceği bir olay olduğunu belirten Aygül, şunları söyledi:

"Bingöllümüz olmak üzere, tüm yurdumuzu, bütün milletimizi üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Samimi olarak şunu ifade etmek istiyorum: Demek ki şehidimiz öyle bir insanmış ki cenabı Allah kendisine bütün yurtta, bütün memlekette böyle mevlitlerle, dualarla, fatihalarla uğurlamayı nasip etti. Bunu da herkese nasip etmiyor. Memleketimizi, devletimizi, milletimizi bu tür saldırılarla yıldırmak, sindirmek mümkün değildir. Devletimiz, milletimiz dimdik ayaktadır. Birlik ve beraberliğimiz inanıyorum ki, ilelebet devam edecektir.”

Son Güncelleme: 05.04.2015 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.