21 Ekim 2015 Çarşamba 00:10
Bingöl'de Sene Başı okul müdürleri toplantısı

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bir ülkeyi çökerten, ülkenin çökmesine sebep olan, kendi içerisindeki karışıklıklar, çatışmalar ve kendi insanının ihmalkarlıkları veya ihanetleri gibi hususlardır" dedi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılı il Milli Eğitim Müdürlüğü "Sene Başı" okul müdürleri toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılan Vali Köşger, yaptığı konuşmada, bir ülkeyi çökerten, ülkenin çökmesine sebep olan, kendi içerisindeki karışıklıklar, çatışmalar ve kendi insanının ihmalkârlıkları veya ihanetleri gibi hususlar olduğunu söyledi.

Ülkenin geleceğini şekillendirecek olan nesilleri öğretmenlere emanet ettiklerini belirten Köşger, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla milli bir şuur verilmeden varılabilecek nokta maalesef hüsrandır. Önce istikametimizi belirlememiz lazım. Bu istikamet, muasır medeniyetler üzerine çıkmış, milli şuura ve dinamizmine sahip, milli duygularla donanmış, millet olmanın bilincine ermiş ve tüm insanlığa faydalı olmaya yönelmiş bir nesil yetiştirmektir. Bunu sağlayacak olan sizlersiniz. Eğitimde şu üç konu çok güzel tespit edilmiş: Akademik Başarı, Değerler Eğitimi ve Kitap Okuma Alışkanlığı. Bugün, dünya olduğu gibi, ülkemiz de çok kritik bir süreçte, bir yandan bütün insanlığı kurtarabilecek bir kuşak profilini ortaya çıkarmak mümkünken, diğer taraftan boş bir kuşağa savrulmamız da mümkün. Bunun için akademik başarı, değerler eğitimi ve okuma konusu çok önemli. Bilgiye çok kolay ulaşım imkanı var ancak bilgiye erişim bu kadar kolay olunca, kolayca gelen kolayca gidiyor."

Vali Köşger, insanların kitap okuyarak, bilgiye kazarak ulaşması, bilgiyi analiz ederek kendini geliştirmesi gerekirken, sağdan soldan hızlı bir şekilde bilginin insanlar üzerine aktarılmasının bilginin hiçbir faydası olmadan, geldiği hızla gitmesine sebep olduğunu kaydetti.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, Bingöl genelinde yaklaşık 60 bin öğrenci, 3 bin 600’e yakın öğretmen, 413 okul, diğer yardımcı personellerle birlikte 6 bin civarında bir camia olduklarını belirterek, sürekli hareket halinde, sürekli bir değişim içerisinde olduklarını belirtti.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı. 

Bingöl’de Sene Başı okul müdürleri toplantısı

Bingöl’de Sene Başı okul müdürleri toplantısı

Bingöl’de Sene Başı okul müdürleri toplantısı

Son Güncelleme: 21.10.2015 00:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.