06 Nisan 2016 Çarşamba 16:38
Bingöl'de Sevgi Evleri'ndeki Çocuklara Tablet Bilgisayar Dağıtımı

Bingöl'de Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara tablet bilgisayar, eşofman ve bisiklet dağıtıldı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce alınan 23 tablet, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce sağlanan 118 eşofman ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce alınan 23 bisikletin çocuklara dağıtılması dolayısıyla Sevgi Evleri'nde düzenlenen törene katıldı.

Burada konuşan Vali Köşger, kendi çocukluğunda lüks olan bisiklet ve tabletlerin hediye olarak dağıtılmasının devletin geldiği kalkınmışlık seviyesinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Sosyal devletlerin birçoğunun vatandaşlarına Türkiye gibi müşfik davranmadığını belirten Köşger, "Devlet bir baba gibi hem kudretli, hem de şefkatli olmak zorunda. Bunun farkında olmalıyız. Sizlerin burada rahat etmesi için şartların en iyi şekilde hazırlanması yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Önce birbirinizi seveceksiniz, birbirinize kenetleneceksiniz. Sonra sizlere güzel şeyler öğreten öğretmenlerinizi seveceksiniz, ülkenizi seveceksiniz, sevgiden doğan sinerjiyle de daha mutlu olacaksınız." açıklamasında bulundu.

Vali Yavuz Selim Köşger, işlerin mevki ve makama bakılmaksızın yapılması gerektiğini belirtti.

Köşger, şöyle devam etti:

"Sizlerin işi şu an öğrencilik. Öğrenciliği en önemli iş olarak benimsemeli ve zevkle yapmalısınız. Öğrencilik sadece bilgi ezberlemek değildir. Bilgiyi kullanmaktır. Öğrendiğiniz bilgileri kullandığınız zaman katma değer sağlamış olursunuz. Bizlerin tek isteği sizlerin yüzünün gülmesidir."

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaçkıray, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı İrfan Günerigök ve Bingöl Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği Başkanı Erkan Küçüköner katıldı.

Son Güncelleme: 08.04.2016 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.