16 Haziran 2015 Salı 14:15
Bingöl'de Solar Enerji Sistemleri Yaygınlaştırma ve Bilgilendirme Konferansı

BİNGÖL - Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nce yürütülen “Solar Enerji Atölyesinin Kurulup İşletim, Bakım, Onarım Modülünün Hazırlanması Projesi" kapsamında Solar Enerji Sistemleri Yaygınlaştırma ve Bilgilendirme Konferansı düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, teknolojinin hızla geliştiğini ve buna bağlı olarak hem dünyada hem de ülkemizde enerji kaynaklarının kullanımında ciddi artış yaşandığını söyledi.

Tokuş, solar enerji potansiyeli bakımından Bingöl’ün Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti.

Tokuş, şunları kaydetti:

“Küresel ısınma diye bir tabir ile karşı karşıyayız. Sadece havaların ısınmasını anlamıyoruz aslında, aşırı soğumalar, aşırı ısınmalar, beraberinde getirmiş olduğu ciddi kuraklıklar, bitki türlerinin yok olması, hayvan türlerinin yok olması gibi ve buna bağlı olarak da zamanla belki de insan ırkının yok olmasına kadar ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bu bahsettiğim sıkıntıları en aza indirmek amacıyla solar enerji gibi yani güneş, su, rüzgar, dalga veya jeotermal enerji gibi, tükenmeyen, sürdürülebilir, temiz doğa ile uyumlu olan kaynakları kullanmak zorundayız."

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Çalbay da Bingöl’deki enerji kaynaklarının önemi her geçen gün arttığını ve buna bağlı olarak enerji maliyetlerinin yükseldiğini belirtti.

Çalbay, cari açıkta kalıcı bir istikrarın sağlanması için, enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ekrem Atala ise işin temelinde bölgedeki kabon kaynağı yani petrol ürünlerine el koymak için bir savaşın olduğuna dikkat çekerek, “Ortadoğu'da bir iç savaş gibi görünen olayların temel sebebi, aslında enerji savaşı olduğu düşünülmektedir” dedi.

Bingöl’de Solar Enerji Sistemleri Yaygınlaştırma ve Bilgilendirme Konferansı

Bingöl’de Solar Enerji Sistemleri Yaygınlaştırma ve Bilgilendirme Konferansı

Bingöl’de Solar Enerji Sistemleri Yaygınlaştırma ve Bilgilendirme Konferansı

Bingöl’de Solar Enerji Sistemleri Yaygınlaştırma ve Bilgilendirme Konferansı

Son Güncelleme: 16.06.2015 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.