23 Mayıs 2016 Pazartesi 21:33
Bingöl'de Tefecilik Operasyonu

Bingö'de gerçekleştirilen tefecilik operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen "Tefecilik-Tefeciliğe aracılık etme" ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama" suçları soruşturma kapsamında 5 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtildi.

Operasyonda, H.K, E.A, A.G, M.H.A ve İ.Ç'nin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda tefecilikte kullanıldıkları değerlendirilen ve 32 kişi adına imzalanmış senet ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:

"Ayrıca şüpheli şahıslardan ikamet müştemilatında yapılan aramada, 5 küpesiz kaçak olduğu değerlendirilen canlı büyük baş hayvan ile çok sayıda boş hayvan kulak küpesi ele geçirilmiş, canlı hayvanlar ile ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler yapılmıştır. Operasyon neticesinde yakalanan şahıslardan H.K, E.A, A.G, M.H.A isimli şahıslar gerekli işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcısı talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden salıverilmişlerdir. Tefecilik yaptığı değerlendirilen İ.Ç. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır."

 

Son Güncelleme: 24.05.2016 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.