22 Temmuz 2016 Cuma 18:33
Bingöl'de Tepkiler Dinmiyor

Bingöl’de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkiler devam ediyor.

Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da demokrasiye ve millet iradesine saldıran çeteyi kınadığını belirterek, vatan hainlerin en ağır şekilde milletten derslerini alarak yenilgiye uğradığını söyledi.

Darbe girişiminde bulunan hainlerin İslam diniyle hiçbir alakalarının olamayacağını ifade eden Butaku, darbe girişimi esnasında şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi.

Şehit olan iki muhtara da Allah’tan rahmet dileyen Butaku, söyle konuştu:

"Bu hainler, milletin parasıyla alınan silahlarla bu milleti vurmaya kalktı. Bu hain çetenin amacı, seçilmiş Cumhurbaşkanını ve seçilmiş Millet Meclisini ortadan kaldırmaktı. Ancak, bunlar milleti hesaba katmadılar, halk vatanına, Cumhurbaşkanına, diğer seçilmişlere sahip çıkarak bu hainlere en ağır yenilgiyi yaşattı. Halk, bu hainleri camilerde dahi görmek istemiyor. Millet iradesi, bütün iradelerin üstündedir. Devlete ve millete saldıran kim olursa olsun onları en ağır şekilde lanetliyoruz. Demokrasiye inancı olmayan ve gözü dönmüş bu hainlere millet, gereken cevabı vermiş ve demokrasiye sahip çıkmıştır."

Son Güncelleme: 23.08.2016 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.