23 Mayıs 2016 Pazartesi 20:18
Bingöl'de Terör Opersyonu

Bingöl'ün Kiğı ve Yayladere ilçeleri kırsalında PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda tespit edilen 10 sığınakta çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı Kiğı 2. Jandarma Alay Komutanlığına bağlı birlikler tarafından terör örgütü PKK mensuplarının barınma alanlarının tespitine yönelik ilçeye bağlı İlbey Vadisi bölgesinde "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Kaya - 51" ve Yayladere ilçesi Aşuran Vadisi bölgesinde "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yetkin Erşan - 11" operasyonları gerçekleştirildi.

Operasyonlarda tespit edilen 10 sığınakta yapılan aramalarda, biri el yapımı patlayıcı ile tuzaklanmış 2 düdüklü tencere, dürbün, örgütsel doküman, kondom, doğum kontrol hapı, ilaç ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla il genelinde teröristlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.

Son Güncelleme: 24.05.2016 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.