11 Temmuz 2015 Cumartesi 10:53
Bingöl'deki silahlı saldırı

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik silahlı saldırıya ilişkin tutuklanan 2 şüphelinin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Yenişehir Mahallesi'nde 9 Ekim 2014'te Emniyet Müdürü Ürker'in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, koruma polisi Uğur Atlı'nın yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili tutuklanan Umut Savaş K. ve Yusuf Ziya E. hakkında "devletin birliğini ve bütünlüğü bozma" ve "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek" suçlarından yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Saldırıya ilişkin hazırlanan iddianame Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, şüpheli Yusuf Ziya E'nin suçta kullanılan aracın sahibi olduğu ve araç temin ederek suça iştirak ettiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanıp serbest bırakılan şüpheli Umut Savaş K'nın elde edilen ek deliller göz önüne alınarak aynı suçlardan tekrar tutuklandığı kaydedilen iddianamede, iki sanığın 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

Son Güncelleme: 11.07.2015 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.