20 Ağustos 2016 Cumartesi 15:42
Bingöl'den Terör Saldırılarına Tepki

 Bingöl'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, son dönemde terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da sivil vatandaş, polis ve askerlere yönelik artan bombalı saldırlarını kınadı.

MEMUR-SEN Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, yaptığı açıklamada, terör ve terörist saldırıları kınadı.

Hain terörün, çocuk, kadın, erkek demeden her önüne geleni kalleşçe katlettiğine işaret eden Çelik, "Biz biliyoruz ki, acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizi biraz daha kenetlemektedir. Acıda ve kederde kaynaşmış milletimiz, sabırla bu saldırılara direnecek tarihi ve manevi birikime sahiptir. Halkımız, PKK terörüne 40 yıldır direniyor. 15 Temmuz’da FETÖ terörüne hep beraber direndik. Bundan sonra da direneceğiz. Bu iradeyi bütün dünyaya gösterdik." ifadelerini kullandı.

"PKK bir Kürt örgütü değildir" diyen Çelik, "Bölge insanının eğitimine, ekonomisine, inanç sistemine ve yaşam hakkına orantısız bir şekilde saldırmaktadır. Bütün zararı bölge halkına vermektedir. Fakat bütün bunlara rağmen bölgede yaşayan insanlarımıza baş eğdiremedi. Bundan sonra da eğdiremeyecektir." dedi.

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ise, Elazığ, Van ve Bitlis'te yaşanan terör olaylarını kınadı.

Son zamanlarda ülkede var olan birlik ve beraberlik ruhuna kasteden terör örgütünün amacına kesinlikle ulaşamayacağını vurgulayan Seven, "Kararlı ve dik duruşumuzla, hain terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Türkiye'yi karıştırmak isteyen bu karanlık odaklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenerek beraberliğimize sahip çıkmaktır." şeklinde konuştu.

Masum insanlarımızın canına kast eden hain terör örgütlerini şiddetle lanetleyen Yılmaz, terör saldırılarının sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya yönelik eylemler olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Dünya, teröre karşı birlik olmalı ve insanlığın huzuru için mücadele vermelidir." dedi.

Son Güncelleme: 20.08.2016 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.