27 Mart 2015 Cuma 17:48
Butaku, 10. kez başkan seçildi

BİNGÖL (AA) - Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, 10. kez başkan seçildi.

Bingöl Muhtarlar Derneği 12. Olağan Kongresi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşti.

Doğu Anadolu Muhtarlar Konfederasyonu Başkanlığı ve Karşıyaka Mahalle Muhtarlığı görevini de yürüten Butaku, tek listeyle girdiği seçimde kullanılan 86 oyla 10. kez başkanlığa seçildi.

Butaku, yaptığı teşekkür konuşmasında, sadece muhtarlık görevini yürütmekle yetinmediklerini, çözüm sürecine de aktif destek verdiklerini söyledi.

Ayrımcılığa, bölücülüğe, bölgesel etnik milliyetçiliğe karşı oldukları için çözüm sürecine destek verdiklerini ve çözüm sürecini önemsediklerini ifade eden Butaku, şunları kaydetti.

“Red, inkar, asimilasyon politikalarına karşıyız. Biz diyoruz ki, silahlar sussun, siyaset ve fikirler konuşsun. Bunun için de Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak çözüm sürecine destek verdik ve desteğimiz halen güçlü bir şekilde devam etmektedir."

Butaku, çözüm süreciyle birlikte Türkiye’nin değiştiğini, eski Türkiye’den de vazgeçtiklerini ifade ederek, Türkiye’nin en zor sivil toplum örgütünün muhtarlıklar olduğunu savundu.

Doğu ve Güneydoğu halkı olarak artık dağda silah, ovada da panzer sesini duymak istemediklerini vurgulayan Butaku, "Biz dağda çobanlarımızın, ovada da rençberlerimizin sesini işitmek istiyoruz” dedi.

 

 

butaku,-10.-kez-baskan-secildi.jpgbutaku,-10.-kez-baskan-secildi-001.jpgbutaku,-10.-kez-baskan-secildi-002.jpg

Son Güncelleme: 27.03.2015 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.