21 Ağustos 2015 Cuma 21:25
CHP milletvekilleri Bingöl'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Ali Özcan ile Ankara milletvekili Şenal Sarıhan Bingöl'de Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle görüştü.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapılan görüşmede konuşan Özcan,  CHP olmadan barış projesinin çözülemeyeceğini, ülkenin huzur ve refaha kavuşamayacağını söyledi.

7 Haziran seçimlerinde CHP'nin çok iyi bir kampanya yürütmesine rağmen seçmenlerden iyi oranda oy alamadığını belirten Özcan, şöyle konuştu:

"Çok iyi projelerle halkımızın karşısına çıktık. Ama yeterince oy alamadığımızı buradan itiraf ediyorum. Yeteri kadar destek alamadıysak, demek ki projelerimizi iyice anlatamamışızdır. Bizler, bu iddiamızı sürdürüyoruz. Partiler, parti genel başkanları halkına küsmez. Halkını suçlayamaz, seçmeni suçlayamaz, suç bizde. Yeteri kadar anlatamadık demek ki. Kendimizi sizlere inandıramadık."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iade etmesinin ardından başlayan süreci değerlendiren Özcan, hükümet kurma görevinin CHP'ye verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP'ye hükümet kurma görevi verilmesinin Anayasal bir hak olduğunu kaydeden Özcan, erken seçime gidilmenin gereksiz olduğunu ifade etti.

Özcan konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa gereği ve tahammüller gereği hükümet kurma görevini bizlere vermek zorundadır. Cumhuriyet tarihi boyunca Cumhurbaşkanları hükümet kurma görevini en fazla oy alan partiye verilmiştir. Bazen de en fazla oyu alamayan partiye de verilmiştir. AK Parti'nin devrettiği hükümet kurma görevi CHP'ye verilmezse Anayasal hak ihlal edilir. Bu nedenle yüce divana gidilebilir.

Son Güncelleme: 21.08.2015 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.