05 Temmuz 2015 Pazar 15:30
Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, Dünya Miras Listesi'nde

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kabul edilmesine ilişkin, "Bu karar, değerlerimizin uluslararası alanda daha fazla tanınması ve turizm bakımından son derece önemlidir" dedi.

Bakan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 39. UNESCO Dünya Miras Komite Toplantısı'nda dün Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının kararlaştırıldığını anımsattı.

Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel varlıklar açısından çok büyük zenginliğe sahip olduğunu dile getiren Yılmaz, kentin insanlık tarihi açısından da çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

- "Diyarbakır turizmini çok farklı yerlerde göreceğiz"

UNESCO Dünya Miras Komite Toplantısı'ndan dün çok sevindirici bir haber aldıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, Dünya Miras Listesi'ne dahil edildi. Bu karar, değerlerimizin uluslararası alanda daha fazla tanınması ve turizm bakımından son derece önemlidir. Diyarbakırımız ve ülkemiz için hayırlı olsun. Diyarbakır, sadece bu iki değeriyle değil, daha birçok değeriyle de son derece büyük bir potansiyele sahiptir. İnşallah bu çabaların sonucunda Diyarbakır turizmini çok farklı yerlerde göreceğiz."

- "Alınan başarının arkasında bütün ülkenin çabası var"

Bakan Yılmaz, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin Dünya Miras Listesi'ne alınması kararının çok zorlu bir sürecin ardından verildiğine işaret ederek, "Alınan başarının arkasında bütün ülkenin çabası var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik olmak üzere bütün kademeleriyle devletimizin arkasında durduğu bir süreç oldu. Zaten bu başarının başka türlü elde edilmesi de mümkün değildi. Bu başarılı sonucun elde edilmesini sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 05.07.2015 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.