11 Mayıs 2015 Pazartesi 17:50
Engellilere 'Temsili Askerlik Uygulaması'

Bingöl'de, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında 17 engelli genç, düzenlenen yemin töreniyle asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

Bingöl 49. Komando Tugayına aileleriyle gelen zihinsel ve bedensel engelliler, temsili askerlik için üniformalarını giydikten sonra tören alanında yerlerini aldı. 

Engellilere, esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 17 engelli, askerlerin yardımıyla yemin etti.

Vali Yavuz Selim Köşger, çok özel bir töreni gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Engelleri sebebiyle askerlik vazifesini yapamamış vatandaşların bir gün de olsa askerlik yapmasını sağlayanlara teşekkür eden Köşger, şunları kaydetti:

"Onlar için çok mutlu, bizim için çok özel bir gün. Bu milletin ruhunda Mehmetçik'e karşı bir sevgi vardır. Eskiden beri bu millet asker olarak bilinir. Engelli olmak veya olmamak bizim elimizde olan bir şey değil. Bir engelli yakını olmak ciddi bir sorumluluk gerektirir. Onu hakkıyla yerine getiriyor, onları özenle yetiştiriyorlar, her sıkıntısında yanlarında oluyorlar."

Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, kalpleri askerlik aşkıyla çarpan fakat durumları nedeniyle bu arzularını gerçekleştiremeyenlere kısa süreli de olsa askerlik coşkusunu yaşattıklarını belirtti. 

Bingöl Tüm Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı da her vatandaş gibi askerlik onurunu yaşamak istediklerini belirterek, kendilerine bu onuru yaşatan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Köşger, Tuğgeneral Aygün ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, bir günlük askerlik hizmetini tamamlayanlara terhis belgesi, künye ve çeşitli hediyeler verdi.

Tören, merasim geçidinin ardından eğitimli köpeklerin gösterisiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 11.05.2015 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.