09 Ekim 2015 Cuma 19:03
Genel seçime doğru

 HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, ''En azından bu seçimleri huzur içinde, barışçıl bir şekilde yapabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz'' dedi.

HDP Bingöl İl Başkanlığı, 1 Kasımda yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi Bingöl’deki adaylarını bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Toplantıda konuşan Özsoy, 7 Haziran genel seçimlerinde Türkiye için güzel bir sonucun ortaya çıktığını, AK Parti'nin yine birinci parti olduğunu, ancak halkın tercihinin koalisyondan yana olduğunu ifade etti.

Suruç'taki patlamadan sonra 300'den fazla insanın hayatını kaybettiğini belirten Özsoy, barış sürecini yeniden canlandırmak için, çatışmalar başladıktan bugüne kadar ellerinden geleni de gelmeyeni de yaptıklarını anlattı.

''En azından bu seçimi huzur içinde, barışçıl bir şekilde yapabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz'' diyen Özsoy, şöyle devam etti:

''İnşallah 1-2 güne kadar müjdeli bir haber verebiliriz. Seçimlere kadar bu gerginlik durumunu belki biraz dindirebiliriz. Seçimlerden sonra da inşallah çatışmasızlık durumunu sürdürebilmek için bir siyasi pozisyon ortaya çıkar. Hepimizin canı yanıyor. Son derece zor dönemlerden geçiyoruz. Bu seçimi Sayın Erdoğan dışında isteyen kimse yok neredeyse. Sadece Sayın Erdoğan istedi diye bu seçime gidiyoruz. MHP de, CHP de, HDP de istemiyordu, en önemlisi halk istemiyordu. Memleket seçim psikolojisinden çıkamadığı için ekonomi toparlanamıyor, insanlar yatırım konusunda kaygılı.''

Özsoy, 6 aydır seçim gündeminden çıkamadıklarını, 1 Kasım seçimlerinde halkın aklını, vicdanını kullanmasını istedi.

1 Kasım'daki genel seçimin ''3-5 beş vekil fazla alabilme meselesi'' olmadığını savunan Özsoy, bu çatışmalı sürecin önüne geçilmemesi ve siyasal istikrar oluşturulamaması durumunda, Türkiye’nin Suriyelileşme riski olduğunu söyledi.

HDP'yi, Türkiye siyasetinde bir fırsat olarak görülmesini isteyen Özsoy, ''HDP, Türkiye'de temsiliyet şansı bulamamış değişik kesimleri, bir şekilde meclise taşıyıp sorunlarımızı konuşarak çözebilmenin kanalını açıyor. Ne kadar çok demokrasi, ne kadar çok siyasal temsiliyet olursa, o kadar çok şiddetin dozajı düşer'' ifadelerini kullandı.

Özsoy, 1 Kasım genel seçimlerinden sonra ne olursa olsun, mutlak suretle bu memlekette bir hükumetin kurulacağına inandığını dile getirdi.

Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

Son Güncelleme: 09.10.2015 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.