24 Temmuz 2016 Pazar 17:48
Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Bingöl her zaman darbelere karşı dik duruşuyla bilinen bir yerdir. Sadece 15 Temmuz’da değil, daha önceki darbeler döneminde de demokratik bir duruş sergilemiştir." dedi.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe girişiminden itibaren hızlı ve tarafsız bir şekilde halkı bilgilendirdiğini belirterek, bu konuda büyük başarı gösterdiğini söyledi.

Bingöl'ün darbelerden büyük zarar gördüğünü dile getiren Coşkun, bu nedenle hemşehrilerinin darbe girişiminin olduğu akşamdan bu yana meydanları doldurup, FETÖ mensuplarına tepkilerini haykırdığını belirtti.

Coşkun, Bingöllülerin demokrasi nöbetleri tutarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"12 Eylül döneminde de Bingöl’e çok sayıda din adamı, kamu görevlisi ve vatandaş sürgün edildi. İşkenceler yapılıp, hapishanelere gönderildi. Darbelerin acısını çok iyi bilen Bingöl, hakikaten 1982 Anayasası oylamasında en fazla 'hayır' oyu veren il oldu. Bingöl her zaman darbelere karşı dik duruşuyla bilinen bir yerdir. Sadece 15 Temmuz’da değil, daha önceki darbeler döneminde de demokratik bir duruş sergilemiştir. Bingöllülerin sokağa doldurması, darbelere ne kadar karşı olduğunu gösteriyor."

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:15
Anahtar Kelimeler:
Bingöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.